Nakon što se na internetu pojavila slika Faruka Hadžića, iza kojeg je zaklano tijelo životinje i njegov opis gdje stoji: „Vršimo uslugu klanja pasa lutalica po povoljnoj cijeni. Dolazimo na kućnu adresu po pozivu. Sedam KM po komadu, s tim da glavuša ide meni.“ digla se buka u grupi „Av-Mau“. Neki ljubitelji i poznavatelji životinja iz urbanih sredina su prepoznali psa, što je bio okidač za užurbano dijeljenje statusa i poziv da se odgovorni pronađe.

U istoj grupi, nesankcionisano, stoji sljedeći komentar: „Treba njega zaklat a ne da Dira pse jer je pas covijekov najbolji prijatelj kada bi vidio da neko dira ili maltretira psa ja bi to po kratkom postupku“ (prenešeno bez intervencija)

Kako se broj dijeljenja povećavao, povećavao se i broj poziva pojedinih ljubitelja i poznavatelja životinja na dekapitaciju Faruka Hadžića, ne bi li ga stigla božija pravda, pa i sam završio kao – JARAC!

Jarac. Jarac za stelju. Saznat ćemo to nakon što se oglasio i sam Faruk Hadžić, o čijem potezu nema potrebe podrobnije govoriti, jer sve je iznio ovim činom. Prvo je spomenuto udruženje „Av-Mau“ obavijestilo javnost da će Hadžić odgovarati za ubistvo psa. A zatim je prozvani akter razjasnio da pas ima rogove, da je zapravo jarac za stelju te da je sve samo trogloditska šala. Tako je Hadžić, opisan kao primitivac, ubica, glupan, kreten, idiot, monstrum itd. neslanom šalom doveo opako narogušene ljubitelje životinja u jednu mirniju luku, gdje brodovi lejujaju na krvi, ali nikako to nije krv pasa, već tek koza i jaraca.

Slučaju se, na ovaj ili onaj način, nasmijala javnost. Sve je dobro, niko nije glavu izgubio, pa niko osim jarca. Eto, ostalo je tako sve dobro, kao da se u BiH svakodnevno ne kolju životinje, ovce, koze, krave, svinje. A potom i Bajram, praznik na koji se prinosi žrtva i o kojem se šuti. Svaki pošten aktivista dobro zna da se pravom na pravo ne udara. Nema životinjskog prava koje će pobijediti religiozno pravo. Nema potrebe suviše kritikovati svinjokolj svake godine, ko je još vidio ugroziti svoju sigurnost zbog svinje, koja osim što je pametnija od psa i služi u medicini, malo drugih kvaliteta ima.

Od neslane šale gore je samo dobro začinjeno licemjerstvo.

U grupi „Av-Mau“ nalazi se račun za uplate u BiH, kao i uplate iz inozemstva. Pored toga nalaze se profili pojedinih ljudi koji su označeni kao mučitelji životinja. Nema stranice, nema vidljivih tragova rada, samo jedna značajna parola koju svi moraju upamtiti:

Razmislite: Danas život psa, sutra Vas i Vašeg djeteta…

Hamdo Lovac