Za bh. konzula u Čikagu imenovan je Ivan Šušnjar, odnosno Nikola Zirdum. Imalo bi se o njemu svašta reći, zašto je nepodoban i nesposoban za tu funkciju. Naprimjer, kvalifikacije za posao u Čikagu su mu to da je vlasnik portala poskok.info ili da je zamjenik inženjera na nekom gradilištu u Zagrebu. Osim toga, traje sudski postupak protiv njega zbog navodne krađe identiteta. I još mnogo toga. Međutim, niko od medija ne govori da bi njegovim imenovanjem u Čikago mogla biti ispunjena jedna vapijuća rupa u hrvatskoj kinematografiji.

Pratim sve što kaže ili napiše jer svaka mu je sohe vrijedna. I čuvam. Pa sam sačuvao screenshoot njegovog podugačkog statusa u kojem govori kako bi trebalo snimiti film „Hrvatski snajperist“. Između ostalog tu kaže: “Recimo Praljak. Ta gromada od čovjeka, u Americi bi bio filmska ikona. U Hrvata će biti materijal za šprdanje. (...) Ako napišete za Praljka da je za vas gromada, junačina, heroj, iziskujete pljusku svih medija u Hrvata. I da vas nazovu fašistom. Ako pak u Americi njihovog Praljka nazoveš ubojicom, iziskuješ prijezir cijele američke nacije. Ali jebe se Hrvate za Praljka. Oni su u kinima. Gledaju 'Američkog snajperistu'.”

Čikago je poznat po ustaškoj emigraciji, dobro, poznatiji je po četničkoj, ali meni je to isto, zajedno su bježali. To su potencijalni donatori za film „Hrvatski snajperist“. Ako se desi film, sve zamjerke na njegovo imenovanje će pasti u vodu jer bi film mogao utjecati na tok povijesti u kojoj ćemo gledajući „Hrvatskog snajperistu“ svi željeti da budemo kao on, baš kao što je Šušnjar gledajući „Američkog snajperistu“ slično poželio.

Autor: Amer Tikveša

Uz dozvolu autora prenosimo s portala kontrapress.com