______________________


Mili moji prijatelji!
Ljubljena moja braćo i sestre u Kristu i hrvatskome rodu!

Hvalite Gospodina jer je dobar; Vječna je ljubav Njegova! (psalm 136)


Ispunjen obiljem Božje milosti zahvaljujem i kličem Svemogućem Bogu što nadahnu 4000 vaših plemenitih, dobrih, čistih srca za stvaranje i blagoslovljeni rast ove naše uzorne mrežne stranice koja ustrajno promiče stvarne kršćanske i domoljubne vrijednosti koje krase naš, Kristu uvijek vjerni, hrvatski katolički puk.


Neka među nama nježnim majčinskim zagovorom naše predrage Kraljice Mira i blaženika, mučenika i pravednika Alojza Stepinca cvjeta ljubav, vjera, istina, mir, pravda, radost i solidarnost jer smo svi mi Božja djeca, kršćani, Hrvatice i Hrvati. (…)


Hvala vam iz srca i duse što činite djela milosrđa pohodeći hrvatske utamničenike od daleke Švedske, Austrije, Srbije do naših najljepših domovina Hrvatske i Herceg Bosne ostvarujući Kristovu zapovijed:“Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe!“


Vrlo sam svijestan golemih problema, poteškoća i kušnja s kojima se suočava naš ponosni hrvatski narod diljem Lijepe naše, navlastito na svetoj hrvatskoj Herceg-Bosanskoj grudi ali duboko vjerujem ukoliko budemo doista kročili Kristovim putom doživjet ćemo istinski preporod, boljitak i blagostanje svih hrvatskih sinova i kćeri.
Sveti Pavao zanosno kliče:“Ako je Bog za nas, tko će protiv nas!“


Stoga upravimo skrušene molitve najljubljenijen Nebeskom Ocu, postojano vršimo Božje zapovijedi i činimo brojna djela milosrđa šireći Radosnu vijest diljem ovoga svijeta. (…)


Pridružimo se svi srkušenim molitvama i postu tisuća hrvatskih očeva i majki pred izricanje sudskog pravorijeka našoj dragoj braći Slobodanu Praljku, Valentinu Ćoriću, Jadranku Prliću, Bruni Stojiću, Milivoju Petkoviću i Berislavu Pušiću, želeći najiskrenije da Božja ruka izvede na dobro njihovu parnicu. Prepustimo se djetinjem pouzdanju čudnoj Božjoj pravednosti.


Ne bojmo se, samo vjerujmo u Uskrslog Spasitelja i Otkupitelja! (Pismo osuđenog ratnog zločinca Darija Kordića kao zahvala fanovima njegove fejsbuk stranice, napisano u zatvoru a objavljeno 29. travnja)Zašto su ti ljudi bježali iz tako divnog suživota u Bosni? Promicali su ga franjevci, a katolici su bježali? Zašto nema odgovora na ta pitanja? Zar je kriv opet netko treći? Tko je to od franjevaca postavio sebi pitanje – što sam ja učinio za opstanak katolika na prostorima BiH? Što činim danas? Kakvu im egzistenciju osiguravam, ako sam u pastoralu?   Ili, zašto sam u pastoralu? Djelujem li u duhu sv. Franje ili grabežljivca oka sokolova? (…)
Ako izvjesnom Šarčeviću grobišta i križevi ništa ne znače, nego možda gaženje žrtava i građenje suživota na leševima, zatvaranje očiju i začipanje nosa pred vonjem žrtava s početka četrdesetih, četrdeset i petih ili devedesetih, onda mu je svaka istina i činjenica suvišna. Poslije rušenja Ravnog, njemu je očito ostalo sve ravno!!! (M. Perić, 29.travnja)


Pa zar nije jasna poruka da su Srbi zečevi. Pa valjda sam Thompson i pored bokala vina koji je popio, ne misli da bi mogao zapaliti Krajinu i dva tri srpska štaba, da ne zna da su tamo zečevi koji će pobjeći čim ga vide? A da sve bude još gore u „Oluji“ su pobjegli pred cijelom vojskom, a ovdje zbog Thompsona, Anice i bokala vina!
Zbog svega toga je i opravdana Hajka domaćih slugu na našeg kantautora. Pa kako oni mogu objasniti hrvatskom narodu svoju prosrpsku politiku, bolje reći svoje sluganstvo Srbima, ako taj narod Thompson stalno podsjeća na Srbe – zečeve? (Akademik Josip Pečarić, 30.4.)


nacionalni fanatik

Sekula Dugandžić, Nacionalni Fanatik


…još se jedan sarajevski anacionalni medij obrušio na HRsvijet. Riječ je o portalu Prometej.ba, inače bliskom uredništvu "Svjetla rječi", koji se u stilu Jelečevog istupa u sarajevskim Danima, okomio na sve one koji se usuđuju promišljati drugačije od te skupine bosanskih franjevaca, sasvim "zrele" da se njome pozabave nadležne crkvene institucije. (“Robert Horvat”, 29.4.)


Sotonizam je star kao što je star Sotona, izdajstvo je staro koliko i ljudska pohlepa a protuhrvatstvo toliko koliko i borba Hrvata za svoja ljudska i nacionalna prava. Hereza pak toliko, za nas katolike, koliko i utemeljenje Kristove crkve. Što se je to dogodilo fratru Dragi Bojiću iz franjevačke Provincije Bosna Srebrena da se trudi postati glavna zvijezda na pisti gdje nesretna scenografija kombinira sva ta četiri elementa ljudskih mizerija? (…)Sarajevo, grad mučenik, ponovno je ''mala Jugoslavija'' što se tiče nazočnosti prljavih stranih  obavještajnih službi, onih  poznatih po huškačkim podmetanjima. Teško je odrediti koliki i koji članovi u principu vjerodostojnih ustanova, služe  tim strukturama, čiji prvotni zadatak je zavaditi Hrvate u Bosni i Hercegovini, ali svakako bi ''ekumenski fratar'' o tome trebao prilično znati. Dokle pak on osobno misli otići, sa svojim ''Svjetlom riječi'', to jest kraljevstvom mraka. (Domagoj Ante Petrić, 21.4.)


Drago Bojić zapravo „odrađuje“ zadaće preuzete od Međunarodne lige humanista, instituta IFIMES, te pakistanske i turske obavještajne službe koje stoje iza njegovih mentora u udrugama bošnjačko-turskog i hrvatsko-turskog prijateljstva. (Damir Šimić, 19.4.)


Šarčeviću, koje su nečasne rabote Josipa Stadlera? Možda, što je bio intelektualac? Možda, što ga je Stossmayer tužio Svetoj Stolici da promiče hrvatstvo u BiH i povezuje ih previše sa Zagrebom? Uspostava hijerarhije? Ne dopuštanje privatne crkve? Što? (Vlado Čutura, 1.5.)

________________


Bonus:
Da bi se došlo do blagoslova, prvo treba proći duhovnu obnovu. Fra Ivo pita vjernike odriču li se duhova praznovjerja, pedofilije, komunizma, homoseksualizma, nepraštanja, ovisnosti, joge, bioenergije, incesta, rocka, techna, pušenja, alkohola, pionirske zakletve, ovisnosti o videoigrama... (Mediji izvještavaju o duhovnim obnovama koje organizira fra Ivo Pavić)