Taj prekaljeni poznavatelj svih vrsta zavjera, posebno dakle onih masonskih i komunističkih, nedavno kaza da su Hrvati, s obiju strana granica, na stoljetnom  udaru masona i drugih zakulisnih središta moći. Kao temeljni razlog za te „nevolje“ Stojić vidi u tisućljetnoj odanosti hrvatskog naroda Katoličkoj Crkvi.

-Kao takvi Hrvati nisu pogodni za obavljanje raznoraznih prljavih poslova na ovim područjima niti su pouzdani nositelji tzv. novog svjetskog poretka. Trenutno se namjerno u čitavom svijetu, pa tako i kod nas, proizvodi gospodarska kriza da bi se na njezinom kraju pojavila jedna vlada, jedna banka, jedna vojska. Za žrtve se ne mari, pogotovo ako su kršćani. Danas ginu na sve strane, ne samo u arapskim i afričkim krajevima.


Činjenica kako se na čelu države u kojoj su katolici većina nalaze agnostici i ateisti za Stojića također nije slučajna.

-Nama se medijskim ili izbornim prijevarama nameću za vođe bezlične i besprizorne političke vođe, nastale u krugovima nekadašnjih komunista ili njihova vjerna potomstva. Takve ne zanima ni nacionalno, ni vjersko, ni ljudsko. Oni služe, gospodaru koji dobro plaća: Staljinu, Titu, novom svjetskom poretku, svejedno, kaže Miljenko Stojić.


miljenko stojic 2Istovremeno, Stojić je uvjerenja kako se takvih procesa ne treba bojati, nego ih samo prepoznati i primijeniti prave obrambene mjere.

-Svatko ih ima u svojoj duši: istinitost, iskrenost, požrtvovnost, marljivost, hrabrost, ustrajnost... Zlo, koje je u srži tzv. novog svjetskog poretka i komunizma, pred ovim će svakako ustuknuti i mi ćemo biti pobjednici, zaključuje Stojić.


Masoni su prisutni svugdje i upravljaju svime. Njihova nevidljiva a tako osjetna ruka proteže se po svim sastavnim dijelova društva i društvenih događanja, od ratova do olimpijskih igara u Londonu (koje su, po njemu, obilovale masonskom ikonografijom). Oni su vladatelji i uzdržavatelji zemlje. Barem tako misli Miljenko Stojić. Gdje god pogleda vidi masone i komuniste i njihovu zavjeru protiv Hrvata, Hrvatske i Herceg-Bosne, protiv katolika i kršćana... Time nas podsjeća na onog pacijenta slomljenog prsta kojeg boli u koju god točku na tijelu upre tim prstom. Ako taj pacijent ima problem s prstom, naš Miljenko očito ima problem s onim dijelom svog tijela koji je zadužen za mišljenje.


Što se Stojićeve komunistofobije tiče, preporučujemo mu pročitati Novi zavjet Biblije, proučiti svetog Pavla, istražiti ustrojstvo prvih kršćanskih zajednica, pa da vidi gdje to komunistička ili socijalnodemokratska ideja ima svoje izvorište.


Nekoliko rečenica o masonima možda će dodatno razviti maštu Stojiću i drugim ljubiteljima masona i bjelosvjetskih "zavjerenika" kojima se pripisuju upravo nadnaravne osobine te time onemogućuje svaka realna priča o njihovom postojanju i njihovom utjecaju na zbivanja na planeti.


Lessing kaza: “Vjekovi prolaze a da se ne može reći šta su učinili; pa ipak sve dobro što postoji na svijetu njihovo je djelo.”


O masonima je kazano i slijedeće.
Slobodno zidarstvo je udruženje slobodnih ljudi od vrlina i oduševljenja koji radi na širenju čovječnosti i jačanju morala na osnovu etičkih principa.
Slobodno zidarstvo je harmonija uma, duha i srca koja vodi ka svjetlosti i istini. Masonerija je vaspitavanje čovjeka pojedinca da postane ličnost visokog etičkog stepena i koristan član nacionalne i ljudske zajednice.
Masonerija nastoji da zbriše predrasude i konvencionalne razlike medju ljudima, da zbriše fanatizam i praznovjerice i međusobne razmirice. Zato je ona napredna institucija kojoj je sloboda savjesti svetinja, tolerancija i borba protiv predrasuda dužnost.


Masonerija zastupa bratstvo, iskrenu vjernost, uzajamnu pomoć. Lične koristi nisu materijalne, već duhovne prirode. Pomoći ljudima masonska je dužnost. Ostvariti slobodu, jednakost i bratstvo masonska je zamisao.
Slobodnom zidarstvu nije cilj da vlada. Ono se pokorava zakonima zemlje, a zadatak mu je da uvjerava razlozima razuma i toplinom srca.
Na Slobodnozidarskoj zastavi piše mir, ljubav, bratstvo, sloboda, jednakost, istina, pravda, milosrđe, harmonija i rad. Da bi se uzmoglo raditi, mora se sve to osjetiti.


Slobodnozidarstvo je zatvoreno društvo, ali nije tajno društvo. Izgraditi etički hram cijelog čovječanstva konačni je cilj Slobodnog zidarstva. Dužnost nacionalne masonerije je pripraviti svoj narod za taj cilj.
Slobodan zidar može postati samo onaj tko već jest slobodan zidar.