Predstavljamo izbor iz najglupljih citata dosadašnjeg dijela proljeća. Konkurencija je doista bila velika, kao nikada dosad, pa smo se ograničili na nekolicinu dragih autora iz netom proteklih dana.

'Da si ti, gospodine Fahrudine Radončiću, pravi Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, ti bi već odavno imao izrađene planove obrane Bosne i Hercegovine i Bošnjaka od nadolazećeg genocida.

Da si ti, gospodine Fahrudine Radončiću, pravi Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, ti planovi obrane bi uključivali sve elemente geografije, tehnike, logistike i strategije, do najmanjih detalja. Ti planovi bi uključivali ustrojstvo, pozicioniranje i snabdijevanje redovnih vojnih jedinica, kao i specijalnih jedinica obučenih u taktičkom djelovanju na ograničenim i teško dosežnim prostorima. Ti planovi bi uključivali elektronsko nadgledanje i analizu svih komunikacija u Bosni i Hercegovini i u širem okruženju. Ti planovi bi uključivali planove suradnje i djelovanja s jedinicama drugih članica u okruženju, jer to će biti potrebno, kao što je i tebi to znano i jasno.' (Željko Aziz Milićević, 11.4.2013.)

'Mladi Bošnjaci i Bošnjakinje u Meki proučili dovu za autonomnost Sandžaka - Ovim činom, pravedna borba Bošnjaka za povratak autonomije Sandžaka poprima jednu novu dimenziju, koja će sigurni smo rezultirati kabulom naših dova, na opću radost svih građana Sandžaka.' (bosnjaci.net, 8.4.2013.)


'U fra Petrovoj glavi da Bošnjaci nemaju pravo ni na domovinu ni na državu i zato njihov vrhovni duhovni poglavar nema pravo da bude domaćin u svom gradu i u svojoj zemlji. Reisu-l-ulema emeritus dr. Mustafa Cerić nema pravo ni da javno govori da su Bošnjaci jedini narod na Balkanu koji nemaju svoju nacionalnu državu, jer ta istina je toliko teška da je fra Petar i njegovi nalogodavci ne mogu podnijeti i zato treba jezuitski to napasati na način da treba sve redom napadati, i naše i njihovi, kako se njihovi ne bi sjetili da je to plan i program za „konačno riječenje“ („final solution“), a to je nestanak Bošnjaka, vjerski, nacionalno, kulturno i državno.

Fra Petar Jeleč, kao pravi jezuitski učitelj poučava Bošnjake kakva bi trebala biti njihova vjera bez Šerijata i šta bi oni trebali vjerovati i raditi kako bi fra Petrovim bilo lakše da ih trijebe dok ih sve ne istrijebe.' (Mustafa Abdukić, 4.4.2013.)

'Poeteska satira Predraga Lucića je nedopustiva zato što je genocidna...' (Mustafa Abdukić, 5.4.2013.)

animal farm 1

Bosna i Hercegovina ne može preživjeti vladavinu SDP-a? - Združeni udar komunističkih izdajnika i srpsko–hrvatskih separatista na BiH (saff.ba, 6.4.2013.)

'Primjer lagahnog pokrštavanja Bošnjaka u režiji Federalne televizije.' (akos.ba, 10.4.2013.)

'A da bi sve bilo demokratski i međunarodno pravno, Ujedinjene Nacije će formirati Sud u Hagu. Sunce Ti Jebem. Taj sud je imao tajni zadatak. Bio je Sud za čekanje dženaza i sahrana. Sačekaće da umre Franjo. Da se udženazi Alija. Bio je i sud Za oslobađanje. To je jedini sud koji je formiran za Oslobađanje. Ćivša im Haradinaj Tezen Pil.
To je bilo tako demokratski prikriveno da je svaka budala vidjela o čemu se radi. Pola Srba je nevino osuđeno, na osnovu plaćeničkih svjedoka. Pola je pomrlo neosuđeno. Još se nešto razvlači deceniju čitavu. Ne znaju kako da ih osude. Jedini su im aduti Ratko i Raško. Ali ni za njih nemaju ni jednog dokaza.' (Rajko Vasić, 11.4.2013.)

'»Hej, pozdravi ga.« »Ma naravno.« »Baš mi je žao što mu rade.« »Takav je život.« Radilo se o Dariju Kordiću. Spremali smo se posjetiti ga u Grazu, u tamnici Karlau. Iz svjedočenja mnogobrojnih znali smo kakav i na koji će nas način dočekati, ali drugo je kad to sam iskusiš. Vuče se već šesnaesta godina njegova tamnovanja. Za vrijeme Domovinskog rata kao političar branio je svoj hrvatski puk u Srednjoj Bosni. Najprije od JNA i svih s njom povezanih, nakon toga od Bošnjaka koji sve opkoliše ljudstvom desetorostruko brojčanijim. Na kraju dođe tzv. Međunarodna zajednica. Kordiću ne dokazaše nikakvu krivnju u tim vremenima, ali smrsiše nešto u stilu da je bio nadređen čak i vojsci pa da je mogao... Zapravo, dokazi ni nisu bili važni, on je jednostavno trebao biti osuđen. (...) Stale su nam se vrzati ovakve misli po glavi, ali smo ih brzo protjerali. Ne treba njima kvariti ovaj dan. Idemo se prepustiti susretu s čovjekom koji tamnuje za našu slobodu pa ćemo onda raspetljavati zamršene političke uzlove, ako nam se raspetljavati bude htjelo.' (Miljenko Stojić, 20.3.2013.)

'... istraživanja sve više i više pokazuju da je nastanak marksizma i svega što je iz toga proizišlo usko povezan sa sotonističkim krugovima.' (Miljenko Stojić, 10.4.2013.)

| Prometej.ba | 12.4.2013. |