_____________________


Hoće li Vesna Pusić pokušati zaustaviti borbu Eva Moralesa protiv bolivijskih Hrvata?
Primjer  Bolivije  kazuje kako su  Hrvati predodređeni za borbu  protiv komunističkog terora u svim dijelovima svijeta. (M. Tomić, antiteroristička jedinica; hrsvijet.net, 17.12.2012.)

 

Iako nas je mimoišla Renesansa naši veliki ljudi su u svetska humanistička dostignuća ostavili svetske domete. Od Tesle do Milankovića, od Ruđera Boškovića do Pupina. Od Selimovića i Andrića, od Njegoša do Bećkovića, od Nušića do Kovačevića, itd. Šta bi drugi dali da su na našem mestu? (Emir Nemanja Kusturica, srpska verzija Željka Aziza Milićevića; novosti.rs, 17.12.2012.)

 

Većinskim prihvaćanjem Islama su Bošnjaci prije nekih šest stoljeća ponovno obranili i sačuvali i svoje biće i svoju duhovnost i svoju domovinu, a za dobrobit svoju i drugih u njoj. Manjina Bošnjaka je prihvatila kršćanstvo i hrišćanstvo i nastavila nasrtajima na Bosnu i Bošnjake muslimanske vjere. (Željko Aziz Milićević, bošnjačka (doduše anonimna) verzija Emira Kusturice; bosnjaci.net, 9.1.2013.)

 

Oni koji su život dali u odbrani svog naroda i njegovih svetinja opominju nas da budemo sejači ljubavi i mira, i da čuvamo jedinstvo naše države Republike Srpske. (Vasilije Kačavenda, mirotvorac; 9.1.2013.)

 

Želimo da Republika Srpska bude vječna na dobrobit srpskog naroda i svih građana koji u njoj žive. Želimo da Srpsku sačuvamo za naše potomke, koji nikada ne smiju zaboraviti žrtve podnesene u njenom stvaranju, i da ih se sjećaju sa zahvalnošću i dužnim poštovanjem. (Milorad Dodik, entitetnik; 9.1.2013.)

 

Svaki Bošnjak koji je preživio genocid, svaki Bošnjak koji je živio u Sarajevu i Allahovom voljom promašen granatom, metkom četnika sa brda, dobio je i obavezu da se izjasni kao Bošnjak. Ne izjasni li se kao Bošnjak onaj koji je pucao sa Trebevića kao da ga je pogodio. (Sejfudin Tokić, nula (0); saff.ba, 25.11.2012.)

 

Tako je i tzv. Denis Gratz, čim je predjenuo ime i prestao biti musliman, postao faktor, kolumnista, gost u raznim tv emisijama, i sl. A tako bi i Sarajevo, ako za gradonačelnika postavi Fincija, postalo više evropsko, a manje muslimansko. Zapravo važno je da nije muslimansko, a čije će biti nakon toga, sasvim je nevažno. Zato je projekat „Fincija za gradonačelnika“ zapravo projekat unižavanja muslimana u Sarajevu! Krajnji cilj je od Sarajeva stvoriti tzv. distrikt, kako bi Bošnjaci izgubili svoju metropolu, a Srbi i Hrvati dočekali „pad Sarajeva“. (Semir Imamović, vehabija rodom s prozorskog kraja; saff.ba, 08.12.2012.)


Na žalost, današnja Bosna po mnogo čemu podsjeća na onu uoči Fatihova dolaska u nju, ali mi nemamo osobe  u liku nekog novog Fatiha, pa me pomalo i strah za Bosnu i Bošnjake... (Isnam Taljić o osvajaču i porobljivaču Bosne, sultanu Mehmedu Fatihu; Livno, 12/2012.)

 

Satan-komedija u režiji kontroverznog franjevca i čarobnjaka Ive Pavića, iz intervjua za časopis Rhema:


Ima i onih koji misle da nisu dostojni Božjeg ozdravljenja ili da Bog želi da trpe. Za takve ne treba ni moliti.


Đavao može napasti našu volju a to je mjesto moralnih odluka. On djeluje na ljude kako bi postali teroristi, kriminalci, fanatici, racionalisti, ovisnici o alkoholu, drogi, seksu...


On (đavao, op.a.) napada stanove, naše domove raznim uznemiravanjima, pomicanjem stvari, nestankom struje, pucanjem vodovodnih cijevi itd.


Kršćanski život treba shvatiti kao neprekidnu borbu protiv sotone i njegovih sljedbenika.


Osobno vjerujem da se Gospa ukazuje u Međugorju. Smatram da su naši biskupi u BiH već od samih početaka ukazanja trebali priznati Međugorje. Na taj bi način bili vjerodostojniji u svome naučavanju i vodstvu. Možda čak ni ne bi bilo rata ili bi bio manjih razmjera.


Neki uspoređuju Šurkovac s Međugorjem zato što u oba mjesta dolazi mnogo ljudi. U Šurkovcu se Gospa ne ukazuje, dok se u Međugorju ukazuje. To je bitna razlika.

 

Smatram da je danas đavao jači nego prijašnjih stoljeća zato što se koristi najnovijom tehnologijom.

 

| Prometej.ba | 01/2013.