Iako većina njegovih stanovnika jesu šiiti, u Teheranu živi afirmirana kršćanska manjina. Na njegovom području nalazi se stotinjak crkvi, od čega je polovica aktivnih. Većina ih pripada Armencima, koji su najveća kršćanska manjina. Oni u Teheranu posjeduju brojne kulturne centre, škole, knjižnice i sportske komplekse.

800px-Saint Sarkis Cathedral  Imam Khomeini Tehran

U gradu se nalazi nekoliko zoroastrijskih hramova i 28 sinagoga.

Teheran je jedan od najzelenijih glavnih gradova; u njemu se nalazi oko 700-800 dobro održavanih parkova.

800px-Laleh Park in summerPark Tulipana


800px-Saint Mary Park in Tehran 2011Park Djevice Marije u središtu grada


Teheran je najveće i najvažnije znanstveno i obrazovno središte Irana, države u kojoj se obrazovanje tradicionalno smatra velikom kulturnom vrijednošću i koja od kraja 2000-ih bilježi najveći znanstveno-tehnološki rast u svijetu. Stopa pismenosti u Teheranu je skoro stopostotna.

Panoramic photograph of Tehran large

Teheranska podzemna željeznica jedna je od tri najprometnije u svijetu, a smatra se jednom od najčišćih. Po stanicama su izložena brojna umjetnička djela. Većina automobila i vozila javnog prijevoza proizvedeni su u Iranu.

Tehran-Metro-artwork1

U Teheranu postoji veliki broj umjetničkih galerija i više od 60 muzeja. Unutar sveučilišnih kompleksa nalaze se stotine knjižnica, a u gradu djeluje još 20 velikih javnih knjižnica.

tehran-azadi-square

Svi podaci u ovome tekstu preuzeti su s Wikipedije. Pitanje je kako oni koji često, podcjenjivački, Sarajevo nazivaju Teheranom, nisu se potrudili da pronađu ove i slične podatke. Tada bi znali da nazvati neki grad Teheranom predstavlja zapravo kompliment.