SDP BiH se zalaže za prava žena i pravedničkim gnjevom piše najoštrija saopštenja u kojima osuđuje razne incidente u javnosti. Ali ukoliko se radi o članu SDP BiH, naročito kandidatu bliskom vrhu ove stranke, tada je SDP BiH bliži Brankovićevoj interpretaciji zakona, sa primjesama Asima Sarajlića. Tako se i od žena traže materijalni dokazi o pretrpljenim batinama da bi se zaštitio perspektivni kadar.

SDP BiH se zalaže i za sekularnu državu, gdje sve tri religije podjednako uživaju prava zagarantovana Poveljom o ljudskim pravima i Ustavom BiH. Ipak, SDP BiH zijareti samo Islamsku zajednicu na dnevnoj bazi, poštuje islamsko pravo „mukate“ i nikad ne posjećuje poglavare druge dvije religije u Bosni i Hercegovini. SDP BiH ne poklanja pažnju katolicima niti pravoslavcima. SDP ništa ne radi na očuvanju sekularnosti, za koju se deklarativno bori, iz udobnosti jednonacionalne sredine.

SDP BiH se ibreti naslovima po mladomuslimanskim medijima, pa svaki put kada se spomene SDP ili zastupnik ove stranke u kontekstu izdaje države, slijedi samoponižavajuće povlačenje i izvinjavanje građanima. U svakom drugom slučaju, slijedi silenzio stampa i čekanje da spomenuta tema prođe. Bitka za državu nije upitna, čim se steknu uslovi u narednih nekoliko stotina godina.

SDP BiH je spreman promijeniti državu, odmah i odlučno, čim i posljednji SDA bot prestane da ih proziva za izdaju. Sve dok botovi rade svoj posao, plašljive srne iz SDP BiH će zamaknuti u šiblje.

SDB-pardon-P, je žestoko protiv koalicije sa SDA, osim u slučaju povećanja broja naslova o ugroženosti države, u tom slučaju zbog odbrane države i poslovične plašljivosti SDP je spreman braniti državu od SDA, zajedno sa SDA.

SDP BiH je spreman štititi prava radnika, ali i poslodavaca. S poslodavcima redovno održava sastanke, ne i sa radnicima. Zašto? Jer nema potrebe. SDP se pobrine da postavi svoje kadrove na pozicije koje će sigurno štititi prava radnika.

Takav dezorijantisan SDP BiH glasove traži od jugonostalgičara, a finansira nacionaliste, firme ljudi koji su do jučer bili sve ono protiv čega se SDP navodni bori. SDP neće odbiti glasove titoista, ljevičara, LGBT zajednice, ali izgleda da je u zadnje vrijeme slađi glas upisan čvrstom desnom rukom. Odlučno je neodlučan, do kosti uplašen dok vodi neustrašivu bitku protiv nikoga – i pobjeđuje!


Miralem Zlatar, Prometej.ba