Pokušaj da se sramotna i bezobrazna uloga Sebije Izetbegović u slučaju otpusnih pisama pacijentima onkologije revidira nije uspio. Medijski lavež na bešćutnom portalu Faktor završio je efektnim ušutkivanjem u dva kratka pasusa Avde Avdića, koji zavređuju biti ponovljeni.

No, nisu ovo jedini dokumenti kojima je danas svoje pravo lice otkrila direktorica KCUS-a. U žurbi je jutros, sahatak nakon protesta pacijenata, porodični portal Faktor ekskluzivno „došao“ u posjed dopisa kojeg je profesorica Izetbegović poslala na adresu Siemensa i u kojem tu kompaniju kritikuje zbog njihovog pristupa održavanju opreme. Dokument je datiran – 13. juna 2017. godine. Dakle, današnji datum, bez pečata.

A onda su faktori stabilnosti SDA shvatili da je malo čudno da profesorica protestira zbog neodržavanja opreme koja je već – crkla. Sat poslije, oko podne, Faktor objavljuje novi dokument. Pečat je tu, sadržaj isti. Jedina razlika je – datum. Više nije 13. juni. Sad je direktorica Sebija pisala pismo Siemensu – 17. marta 2017. godine. Koje je od ova dva pisma, objavljena na Faktoru, vjerodostojno, očito samo zna direktorica Izetbegović.

Ali, jedno je sigurno lažno. Kao što je lažan podatak da je KCUS pod vodstvom Sebije Izetbegović za godinu uspio uštedjeti – osamdesetak miliona maraka. Zato su uštede jutros i stigle na naplatu.

Tekst pod nazivom ODGOVORNOST DIREKTORICE IZETBEGOVIĆ: Za održavanje onkoloških aparata izdvojeno samo 14 hiljada maraka! pokazao je direktnu odgovornost Sebije Izetbegović za novonastalu situaciju. Precizni podaci dokazuju da su raniji direktori izdvajali mnogo više novca za servisiranje aparata na odjelu. Dakle, nedvojbena je istina da odgovornost leži na Sebiji Izetbegović. Već sama činjenica da je došlo do ovakve situacije i da nije reagovano pravovremeno vrijedna je otkaza i, što da ne, deportacije iz zemlje.

U mjesecu Ramazanu istina je bila brža od propagande zelenih medija. Treba na trenutak zastati i shvatiti tu situaciju, novinari koji pred jasnom istinom smišljaju kako okaljati Siemens (kao da se radi o SDA firmi) i kako poniziti pacijente koji boluju od karcinoma.

Divna je slika koju su obezbijedili Sebija Izetbegović i stranački aparatčik Samir Bešlija. Pacijenti koji se bore sa karcinomom protestuju jer ih je KCUS doveo u bezizlaznu situaciju da se ne mogu liječiti. Drugim riječima, oni su ostavljeni da umru a neliječenje pacijenata je posljednji stadij u bahatom vladanju Sebije Izetbegović, ovladavanje životom i smrću gdje je smrt dosta jeftinija i isplativija. Uštede koje je donijela Sebija Izetbegović su zaista efikasne. Nema čovjeka – nema potrošnje.

U društvu koje voli Boga, voli se pozivati na milost i pravdu, čin otpusnih pisama ritualno je ubistvo Boga. To je druga divna slika: veliki SDA moralizatori ubili su Boga za vrijeme Ramazana. Treba biti posebno smeće od čovjeka i glasati za takvu stranku a još veće smeće i biti dio stranke ili biti plaćeni novinar te stranke.

Nedostaje ljutnje zbog ovoga. U nekom mračnijem komunističkom vremenu studenti su ustajali za manje. Životi im nisu bili ugroženi. U zelenom demokratskom Sarajevu pod zelenim termitima za koje su obilato glasali nema niko ko bi zapalio sve što može gorjeti. Kada ljudi budu dovedeni do takvog poniženja da protestuju za svoj život paljevina pola grada je sasvim normalna reakcija.

S druge strane, možda se ne treba posebno uživljavati u sve. Umiru oni kojima je suđeno. Cijena dženaze iznosi 2000 KM. Licemjerne Sarajlije, predvođene članovima SDA će doći da vas zagrnu i požele rahmet.

B.I.

Pratite nas na facebooku: https://www.facebook.com/prometej.ba/