Stari most žale oni koji ga pamte iz vremena skokova s mosta za Dan boraca, „4. juli“. Fra Ante Marić u „Hrvatskom listu“, studeni 1993.

Pretvaranje Hrvata u građane, velika je opasnost koje smo mi u HDZ-u potpuno svjesni i jednako smo uvjereni da je svjestan i hrvatski narod u BiH. Najkraće rečeno, ta politička ponuda neće proći. Božo Raič, predsjednik HDZ-a BiH, u Vjesniku, svibanj 1996.

Hrvatska je politika svim Hrvatima u BiH pružila priliku. Tko je htio sačuvati svoje ognjište, manje-više ga je sačuvao. Vice Vukojević u „Horizontu“, listopad 1997.

Mostar je najljepši grad na svijetu, a ujedno i grad vremeplov. Muslimani na lijevoj obali žive u četrnaestom stoljeću, Hrvati na zapadnoj strani u dvadeset i prvom, a Srbi u devetnaestom stoljeću. Marin Topić u „Horizontu“, siječanj 1997.

Hrvatska je prihvatila zadaću europeizacije bosanskih Muslimana. Dr. Franjo Tuđman u „Le Figaro“, rujan 1995.

Hoće li sada napokon shvatiti da ne teže nasilju oni koji vode podijeljenu Bosnu, već da je nasilje ustrajavanje na jedinstvenoj Bosni? Milan Ivkošić u „Horizontu“, listopad 1997.

Nikakog suživota u Bosni nikada nije ni bilo! Ivan Milas na sjednici Sabora, siječanj 1994.

Jasno je za kakvo se rješenje 'srpskog pitanja' zalažem: trećinu iseliti, trećinu lojalnih prekrstiti, a trećinu – zločince – poubijati! Velimir Bujanec, predsjednik Mladih hrvatskih desničara, u Globusu, rujan 1994.

I jedan Srbin u Saboru je previše! Anto Đapić u „Vjesniku“, srpanj 1998.

Kad su vidjeli da me narod voli, rekli su da sam ja pobio sve Srbe. Ali nisam, nažalost. Tomislav Merčep na osnivačkom saboru Hrvatske pučke stranke u Zagrebu, svibanj 1998.

I još ih ima, i ovdje kod vas! Od 22 suca u Karlovcu sedmero su Srbi! Dr. Franjo Tuđman u govoru na dočeku Vlaka slobode u Karlovcu, kolovoz 1995.

U borbi za demokraciju pojedinci nisu važni. Dr. Zdravko Tomac na konferenciji za novinare, siječanj 1996.

Ne možemo dozvoliti da nam se u glavnom gradu Hrvatske stvara nekakva oporbena situacija koja bi remetila stabilnost Hrvatske! Dr. Franjo Tuđman u konferenciji za novinare, studeni 1995.

Hrvatska je danas smetnja prodoru svjetske ideje o slobodnom društvu. Dr. Franjo Tuđman na proslavi 7. obljetnice Mladeži HDZ-a, listopad 1997.

Na moj račun dolazi koječega od onih koji bi htjeli rušiti hrvatsku državu, takvi su kurvini sinovi iz splitskog „Ferala“. Ivan Aralica u „Vjesniku“, srpanj 1995.

Kad sam kao mladić došao u tek oslobođeni Beograd, imao sam što vidjeti: mlade partizanke navalile su na mlade oficire da je bila milina! Ja sam, međutim, za razliku od svih drugih Hrvata koji su se odmah svjesno oženili domaćim Srpkinjama, otišao po Ankicu u Zagreb i doveo je u Beograd. I to je, eto, razlika između mene i drugih! Dr. Franjo Tuđman u „Globusu“, studeni 1996.

Meni je teško prihvatiti činjenicu da bi netko mogao biti proglašen ratnim zločincem, čak i ako je počinio zločin u ratu! General Slobodan Praljak u „Nedjeljnoj Dalmaciji“, travanj 1996.

Dovodi se trener koji nije Hrvat, koji nije iz Hrvatske! Mi ovdje na taj način stvaramo neko multinacionalno društvo, neku internacionalu! Antun Vrdoljak u „Super sportu“, listopad 1994.