Dva superluksuzna automobila građani Bosne i Hercegovine platiće svojim predstavnicima u državnom Predsjedništvu po cijeni od gotovo pola miliona maraka! Toliko, naime, košaju luksuzne limuzine za čiju su nabavku već sklopljeni ugovori, najprije 7. avgusta sa firmom Brčko-gas d.o.o., ovlaštenim predstavnikom vozila VW i audi (ugovor vrijedan čak 318.000 KM!), a samo tri dana kasnije ugovor o kupovini motornog vozila SUV, koji košta više od 164.000 KM, Predsjedništvo BiH je sklopilo sa kompanijom Porsche Inter Auto BH d.o.o, piše portal Valter.

Ustaljena praksa, predviđena internim pravilnikom, jeste da članovi Predsjedništva BiH koriste terenska i vozila visoke klase. Nova se kupuju kada postojeća pređu 100.000 kilometara i za to im se automatski obezbjeđuju sredstva iz budžeta.

Iako, kako Valter saznaje, ovoga puta član Predsjedništva iz reda Bošnjaka Denis Bećirović nije bio za izdvajanje gotovo pola miliona iz budžeta za ove namjene, članovi iz reda Hrvata i Srba, Željko Komšić i Željka Cvijanović jesu, pa su se obrzo počastili novim limuzinama od para poreskih obveznika. Tako će, prema saznanjima Valtera, limuzina od 318.000 KM pripasti Željki Cvijanović, dok se Komšić zadovoljio nešto skromnijim, 164.000 skupim SUV-om iz kompanije Porsche Inter Auto BH d.o.o.