U dubini svoga bića bio se opredijelio za humanost koja nadilazi sve ograde postavljene ljudskom mržnjom i zlobom. To je pokazivao i radom na portalu Prozor.net, koji je bio izuzetan primjer objektivnog novinarstva, kakvo se rijetko susreće u našoj državi. Adnan je preko Prozor.net-a doista otvorio prozor u svijet našem Prozoru, a sobom kao cjelinom utjelovio je one pozitivne osobine koje se čine jedinima spasonosnima za ovo naše društvo, ovakvo kakvo jest.


 

adnan struja brkic i


Adnanova pojava i njegov društveni angažman Prozoru jako nedostaju. On bi zasigurno, uz sve ostalo, sigurno radio i na tome da se prozorska omladina okrene nekim drugim vrijednostima, izvan ovih sada etabliranih. Nastavio bi se truditi da ljudske vrijednosti prevladaju nad ljudskim glupostima. Za sada se u Prozoru nije našao moralni i ljudski kapacitet koji bi mogao barem djelimično popuniti prazninu nastalu njegovim preranim odlaskom. Također se vrijedi nadati da će nekada u budućnosti - po mogućnosti skorijoj, jedna ulica u Prozoru - po mogućnosti važnija, dobiti ime Adnana Brkića.


Ako postoji neki bolji svijet od ovoga, Adnan je sigurno u njemu. Zbog ljudi kao što je on, vrijedi se nadati da postoji.


Prometej.ba