Po pitanju jučerašnjih terorističkih napada u Parizu oglasio se danas i sirijski predsjednik Bashar al-Assad. Za vrijeme jutrošnjeg sastanka s francuskom delegacijom u Damasku istaknuo je kako se napade koji su se jučer desili u Parizu ne može odvojiti od napada koji su se ovog tjedna desili u Bejrutu i onih koji se već 5 godina dešavaju u Siriji i diljem regije. "Terorističke organizacije ne poznaju granice", istaknuo je sirijski predsjednik.

"Pogrešne politike Zapadnih zemalja, naročito Francuske, prema događajima u ovoj regiji, kao i okretanje glave od činjenice da njihovi saveznici podupiru teroriste, razlozi su zbog čega dolazi do širenja terorizma", rekao je Assad te istaknuo kako će, ako se želi zaustaviti terorizam, biti će nužno usvojiti drugačije politike te zaustaviti logističku i političku potporu za teroriste.

Francuska delegacija koja se sastala danas s Assadom - u kojoj su bili nazočni francuski zastupnici, intelektualci i osobe iz medija - složila se kako je jučerašnji napad u Francuskoj potvrda da niti jedna zemlja ne može biti sigurna od terorizma te kako mora doći do regionalnog i međunarodnog ujedinjenja u borbi protiv te pošasti.

advance.hr