"Tražim pauzu s obzirom na to da su porasli apetiti. Ja sam gladna, a vjerujte, ne bih da dolazi hitna po mene. Ako je ikako moguće pauza za ručak", zavapila je Bibija Biba Kerla u tijeku sjednice Skupštine Kantona Sarajevo u decembru prošle godine.

Točno godinu dana nakon toga, zastupnica Demokratske fronte Željka Komšića Bibija Biba Kerla konačno se najela. Biba više nije gladna. Nahranio je i napojio SDA nakon što je s ostalim zastupnicima Komšićeve fronte srušila trenutnu vladu Kantona Sarajeva i podržala vladu koju će činiti koalicija SDA-SBB-DF.

SDA je sretna zbog Bibe. Posebno je sretno njezino najekstremnije i najprimitivnije krilo koje personificira Haris Z. Dok je ljudi poput Bibe i njezinog šefa Željka, SDA ne treba da brine za svoju budućnost. A čestiti i pošteni čovjek ove zemlje, čovjek s obrazom koji se ne prodaje za večeru, ne treba da se nada svjetlijoj i normalnijoj budućnosti.

Uzdravlje Bibo, dobro se najedi i napoji, nezgodno je kad je čovjek gladan i kad mu porastu apetiti. I zamoli SDA da nahrani i svog malog Željka, da im maksum ne ostane gladan.

Prometej.ba