Stari Grci su mislili da je Boga nedostojno da se miješa u ovaj prljavi svijet pa prema tome On to čini preko posrednika. Čak je i svijet stvoren od Demijurga, bića koje je posrednik između Boga i ljudi. Ali, ovih dana su se ove grčke spekulacije definitivno pokazale netočnima, jer se Bog (Vrhovno Biće) direktno uključio u raščišćavanje stvari na ovoj zemlji. Ni manje ni više, odlučio je konačno svojom moći i snagom poduprijeti kandidatkinju Ivku Babić da postane načelnica Prozora-Rame.


Ovo se može s pravom smatrati jednim od najdirektnijih Božjih zahvata u materijalni, ljudski svijet, u čovječanstvo na planeti Zemlji, još od vremena Mojsija kojem je Bog na planini Sinaj objavio svojih 10 zapovijedi. Nakon toga, bilo je još obznanjivanja Najvišeg Bića, a kad je 21. stoljeće u pitanju ovu aktualnu teofaniju možemo smatrati najeksplicitnijim fenomenom takve vrste. Iz pouzdanih izvora doznajemo da su se i drugi kandidati potajno nadali Božjoj pomoći i podršci. Zašto će Bog baš pomoći HDZ-ovoj kandidatkinji za načelnika općine Prozor-Rama, ostaje mala tajna, ali to prepuštamo Njegovoj neograničenoj mudrosti i providnosti. Možda zato što je išla pješice u Sinj? No, On zna najbolje.


Božja želja (volja) da podupre Ivku Babić više nije nikakva tajna jer je ona obznanjena na njezinom predizbornom plakatu. Ovakva Božja odluka pomalo čudi sve vjernike jer nisu očekivali ovaj iznenadni zahvat. Židovi su stoljećima poslije Abrahama i Mojsija očekivali (i tražili) Božju intervenciju u kritičnim povijesnim trenucima. Bilo je uzalud. Intervencija je izostala, a narod doživo egzodus. Nije lako ni muslimanima i kršćanima (osim Ivke Babić). I oni od Boga štošta traže, ali odgovora nema. Da li im to Bog poručuje da će glasanjem za Ivku Babić dobiti odgovore na sva pitanja i rješenja za ovozemaljske nedaće? ■


Naslovna fotografija: Slika doktorice Ivke Babić koja će se u budućnosti nosati u procesijama. Rama je izgubila sliku Majke od Milosti, ali dobila je sliku Ivke Babić, kao zamjenu za Gospu Sinjsku. Nazovimo je: Gospom od Dobrobiti.