"Kada je prije 9 godina rođena ideja za naš portal nismo se nadali da će o(p)stati čitav ovaj period. U tom vremenu Prozor.net je od pokušaja web prezentacije naše općine prerastao u informativni portal i čitavo vrijeme se mjenjao, kako izgledom tako i sadržajem. Jedino što se od prvog dana nije mjenalo, što često s ponosom ističemo, dosljednost u promocija ideje antifašizma, suživota, toleranije, poštivanje kulturnih i nacionalnih vrijednosti svih naroda, slobode javne riječi i drugih vrijednosti koje odlikuju demokratska društva.
Čitavo ovo vrijeme pokušavali smo naše čitatelje informisati na što objektivniji način. Svjesni smo da smo u tom periodu imali uspona, ali i padova. Često smo pravili i greške, ali smo pokušavali da budemo primjer objektivnog i nezavisnog novinarstva, što nam se finansijski nije isplatilo. Možda je u ovako uređenom društvu nezivisno i objektivno  novinarstvo i utopija, ali dok god bude čitatelja koji nas podržavaju vjerujemo da još nije sve otišlo u Honduras, a ako je i otišlo, kao što reče Balašević "mi trudimo se znanstveno da propadnemo barem dostojanstveno".
Iako je period od devet godina dug period, nemamo baš razloga za slaviti. Treba barem još jednu godinu izgurati da možemo barem proslaviti jubilej. Marketing nam nije nikad bio jača strana, nismo nikad uspjeli naći pravog sponzora među političkim strankama, iako je danas to najbitnije kada je u pitanju uspješnjo poslovanje u medijima. Portal Prozor.net do sada se finansirao, osim marketinga, od donacija naših posjetitelja, pa se i njima zahvaljujemo.
Na kraju ove rođendanske priče zahvaljujemo se našim čitateljima koji su nas svih proteklih devet godina pratili, kritikovali, hvalili, podržavali ili osporavali, a neki i pomagali."

Portal Prometej.ba nastao je i uz pomoć i razumijevanje urednika Prozor.net-a; možemo čak reći da činimo i jednu cjelinu: zadaća portala Prozor.net jest da iznosi pravovremeno i točno informacije iz naše općine, a zadaća Prometeja jest da promiče vrijednosti antinacionalizma i antiidolatrije, objektivnosti i ustrajnog zalaganja za promicanje ideja koje na našem području tek čekaju svoje vrijeme da se realiziraju. Čestitamo još jednom našim prijateljima i idemo dalje!