"Moji i oni drugi!? Oduvijek sam znao tko su moji, a tko su oni drugi, moji su bili Hrvati, a oni drugi su bili Srbi, Muslimani i Ostali! Tako sam razmišljao prije rata, u ratu i poslije rata. Dakle, pripadnici mog hrvatskog naroda su moji, a svi drugi su tvoji, vaši, njihovi..." Jako široko i napredno razmišljanje, nema šta!  Na razini jednog indijanca iz Amazonije ili prašumljaka iz Papue Nove Gvineje.

 

U ostatku teksta Glava Od Lubenice provodi kampanju HDZ-a BiH, vjerojatno pod direktnom uputom Moralne Vertikale i drugih likova iz ljudskog i intelektualnog podzemlja. Sve to na mediju na kojemu se nitko nije udostojio ni da izrazi barem minimum sućuti i poštovanja prema svojemu prerano preminulome kolegi i sugrađaninu. I sve to uz javno iskazanu podršku ministra naše gore lista u vladi Hercegovačko-neretvanskog kantona. 

Ovako djelovanje naziva se dijaboličkim, a dijaboličko je ono djelovanje koje je nadahnuto sotonskim, đavolskim motivima. Sama riječ dijaboličan dolazi od grčkog glagola diabalein što znači rastaviti, razdvojiti. To onda znači da je dijabolik onaj tko ne povezuje i ne spaja, odnosno onaj tko rastavlja i razdvaja nadahnut đavolskim motivima. Samo jedan dan nakon što se cijela Rama ujedinila i disala jednom dušom, našli su se  dijabolici koji se svim silama trude da rastavalju i dijele. Siju duh razdora među ramskom omladinom i tako im uništavaju sadašnjost i žele da kod njih ubiju svaku nadu za boljom budućnošću.

 

P.S. Pročitajte kako smo prošle godine otkrili identitet Glave Od Lubenice akka Vječiti Optimist, slijedeći ovaj link:
“Car“ je gol – kako nam se otkrio Vječiti optimist