Predsjedništvo Bosne i Hercegovine donijelo je 3. februara 2020. godine zaključak kojim povećava plaće uposlenicima Predsjedništva BiH, uključujući i savjetnike u kabinetima Željka Komšića, Milorada Dodika i Šefika Džaferovića, saznaje Klix.ba.

Sedmicu poslije ove odluke krenuo je još jedan, sada već tradicionalni raspad Bosne i Hercegovine.

"Utvrđuje se dodatak na plaću svim uposlenim osobama u Predsjedništvu BiH, osim članovima Predsjedništva BiH i uposleniku u kabinetu oficira za vezu s Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) u inozemstvu, u procentu od 20 posto od osnovne plaće pojedinačno, zbog posebnih uvjeta radnih mjesta, s primjenom od dana stupanja na snagu Zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu", piše u zaključku koji potpisuje predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Trojac Komšić-Dodik-Džaferović je odmah poslije preuzimanja dužnosti povećao broj savjetnika i drugog osoblja u svojim kabinetima, jer trebalo je nagraditi silno ljudstvo koje je izguralo prljave kampanje 2018. S ovim povećanjem plaća savjetnici – često su to notorne neznalice i osobe nekompetentne za savjetnička mjesta na kojima se nalaze, ili pak medijski režimski denuncijatori izabrani po jaranskom principu – će primati više od 2500 KM neto plaće, a šefovi kabineta preko 3600 KM. Inače, članovi Predsjedništva mjesečno primaju više od 5500 KM neto plaće, plus dodaci.

Čestitke predsjednicima i njihovim kabinetima, rade tačno ono što narod u prosjeku zaslužuje.

Prometej.ba

Pratite Prometej.ba na Facebooku: www.facebook.com/prometej.ba