U dubini svoga bića bio se opredijelio za humanost koja nadilazi sve ograde postavljene ljudskom mržnjom i zlobom. To je pokazivao i radom na portalu Prozor.net, koji je bio izuzetan primjer objektivnog novinarstva, kakvo se rijetko susreće u našoj državi. Adnan je preko Prozor.net-a doista otvorio prozor u svijet našem Prozoru, a sobom kao cjelinom utjelovio je one pozitivne osobine koje se čine jedinima spasonosnima za ovo naše društvo, ovakvo kakvo jest.


Adnanova pojava i njegov društveni angažman Prozoru jako nedostaju. On bi zasigurno, uz sve ostalo, sigurno radio i na tome da se prozorska omladina okrene nekim drugim vrijednostima, izvan ovih sada etabliranih. Nastavio bi se truditi da ljudske vrijednosti prevladaju nad ljudskim glupostima. Za sada se u Prozoru nije našao moralni i ljudski kapacitet koji bi mogao barem djelimično popuniti prazninu nastalu njegovim preranim odlaskom.


Adnan je imao humanističku viziju života i trudio se, koliko je mogao, da je ostvarujuje. Stoga je sjećanje na Adnana obvezujuće sjećanje u društvu s etabliranim antiljudskim odnosima. Adnan je svojim kratkim životom pokazao da je moguće biti čovjek i u teškom vremenu.



adnan struja_brkic_i


 

Prometej, 25.3.2014.