rare2

   Držite se čvrsto svojih prijatelja
Pas čuvar imenom Tan razvio je zaštitnički instikt za ovo tromjesečno mladunče makakija. Ovaj mladi majmun tražio je zamjensku majku s krznom na kojem bi mu bilo toplo. Tjelesna temperatura je posebno važna mladim životinjama. Tan nosa svoga novog prijatelja poput ruksaka. Na njegovim leđama mali majmun se osjeća zaštićeno i sigurno.


 

rare3
   Od plijena do prijatelja
Na farmi Si Racha, oko stotinu kilometara istočno od Bangkoka, mlade mačke poput ovoga tigra žive i odrastaju skupa sa svinjama, psima i majmunima. Trogodišnji Saimai dijeli kavez s prijateljima – tromjesečnom prasadi – u srdačnim odnosima. Zadivljujući i posebno neobičan par prijatelja: inače, tigrovi slijede svoj lovački instikt i ubijaju svinje.



rare4
   Mačka i miš
U proljeće 2000. azijski crni medvjed Mali Miš primio je neočekivanu posjetu od mlade mačke zvane Maca. Deset godina su dijelili medvjeđu hranu pa čak i spavali i mazili se jedno s drugim. Druženje im je trajalo dok ženka medvjeda nije umrla u dobi od 43 godine. Životinje u zoološkom vrtu često se osjećaju usamljeno i zato traže društvo s kojim dijele tako reći isto mišljenje, bez obzira koliko je nevjerojatno da se spoje.


 

rare5

   Lisica kao pas ljubimac
U gradu Neuruppinu na sjeveroistoku Njemačke, jednogodišnja ženka lisice Ronja živi skupa s dva psa. Ona sluša uobičajene naredbe svoje vlasnice poput 'sjedi' i 'ustani'. Mnoge životinje iz ovoga malog zoo-a Ursule Stöter postale su filmske zvijezde, poput Ronje. Za razliku od vukova, lisice su samci tako da ne mogu razviti čoporsko ponašanje i  mogu se držati kod kuće.



rare6
   Nova obitelj
U kineskoj provinciji Shadong, ženka psa ima ulogu zamjenske majke u obitelji nastaloj od ostataka nekadašnje. Ovi mačići bez roditelja su križanci lava i tigrice. Kratko nakon rođenja majka ih je ostavila. Dvije od četiri bebe bile su preslabe i uginule su. Iako dva preostala mačića nisu potomci kuje, piju čak i njezino mlijeko.



rare7
   Jednom prijatelji, uvijek prijatelji
U srpskom selu Bancarevo svinja i mače miroljubivo se igraju u vrtu.  To je najnormalnija stvar na svijetu s obzirom da su cijeli život provele zajedno, kaže njihov vlasnik. U mnogo slučajeva, životinje koje su sastavljene u ranoj dobi sprijateljuju se jedna s drugom, iako pripadaju različitim vrstama.



rare8

   Koka pronalazi umiljatu igračku
U kineskoj provinciji Guizhou mnoge životinje žive skupa na farmama; primjerice, psi i kokoše. Na ovoj slici, hrabra kokoš osjeća se udobno na leđima psa čuvara, koji se nonšalantno nosi s ovim narušavanjem privatnosti.


| dw.de | S engleskog: F.Š.|