Braćo! Ja osjećam da se meni približuje smrt! Ali jedini Bog zna određen čas! Smrt je nužda koju nitko neće izbjeći!

 

Poslije smrti doći će dan – dan opće pravde kada će Bog suditi za djela na ovom prolaznom svijetu. Ja vas preporučujem dragom Bogu! Kao njegov poslanik imam zadaću da opomenem i obradujem. Ja vam savjetujem da budete bogobojazni, da se čuvate oholosti, da činite dobra djela i da se ne uznosite nad druge ljude.


Svevišnji je rekao: „Nije li džehenem boravište onih koji se uzdižu nad druge ljude.”


Budite, braćo moja, milostivi jedni spram drugih. Vi ste uistinu braća. Znajte da vjernici u slozi čvrsto drže zajednicu Islama kao što cigle drže zidove u kući.
Budite pravedni i čuvajte se od nasilja. Ne sijte mržnju nego samo ljubav, jer Islam je čista ljubav i spas.


Kuran-tesbih-ve-ay

Ne zaboravite svoju siromašnu braću. Pomažite ih. Vi ste to dužni. Čuvajte svoju vjeru u jednoga Boga, čuvajte i volite Islam kao što volite i čuvate svoje živote, pa i više, jer Islam je iznad sviju nas i naših interesa i života! Samo kao muslimani, to jest potpuno predani Bogu, bit ćete spašeni na oba svijeta. Ja sam se uvijek molio našem Stvoritelju za moje sljedbenike da im Allah oprosti i da ih primi pod svoju zaštitu. Ako sam koga uvrijedio, molim ga da mi sada oprosti, jer, vjerujte, nehotice sam to učinio. Nikad se nisam svetio ni pokazivao mržnju. Nikad nisam nikog želio oštetiti ili mu nažao učiniti.


Ali, ako se to ipak desilo, govorite slobodno! Tražite naknadu i molim vas ne dozvolite da sa vašim dugom odem pred mog Stvoritelja.

 

Redakcija Prometeja čitateljima muslimanima želi sretan i radostan Kurban Bajram!