U krugu tvornice "Tuzla Kvarc" njezini radnici su tijekom ovog vikenda iskopali grobna mjesta te su štrajk glađu od ponedjeljka odlučili nastaviti u izolaciji, zaključani u jednoj od prostorija firme. Radnici i uprava tvrde da im je onemogućen rad nakon što su prošle godine krenuli u borbu protiv korupcije.

U svibnju 2015. godine pomoćnik ministra za industriju, energiju i rudarstvo uhićen je tijekom primanja 10.000 KM od 30.000 KM mita koliko je tražio za davanje koncesije firmi Tuzla Kvarc za eksploataciju pijeska. Odmazda protiv Tuzla Kvarca bila je brza i žestoka. Vlasti su naredile potpunu obustavu iskapanja, kako su naveli, zbog nepostojanja koncesije. Porezni službenici zaplijenili su prostorije tvrtke te je protiv nje pokrenuta istraga. Upravne prostorije firme nepoznata je osoba pretresla i demolirala. Radnici nisu primili plaću od siječnja 2015. godine. To je 50 obitelji ostavljenih na milost i nemilost koruptivne hobotnice.

Gotovo preko noći, poduzeće koje je nekad bilo ponos Tuzle bačeno je na koljena. Said Velagić, koji je 29 godina bio direktor Tuzla Kvarca, u dokumentarnom filmu "Cijena pravde" kaže: "Ušetali smo u ralje birokrata koji su govorili: 'Sve se može napraviti - ali gdje sam u tome ja?'" (TUZLANSKI.BA)

CIJENA PRAVDE