Navodne klevete i neistine koje je Bojić iznosio sadržane su od konstatacije da je dio hercegovačkih franjevaca, uključujući njihove vodeće ljude, podržavao hrvatski nacionalistički projekt 1990-ih, herceg-bosansku politiku, i da ni danas ne prestaju žaliti što se ciljevi te politike nisu ostvarili. Šteko, osim licemjernog glumljenja uvrijeđene žrtve, nije ponudio nijedan argument kojim bi pobio Bojićeve teze, a da je Bojić itekako bio u pravu pokazalo se i ovoga vikenda u Tomislavgradu.


Naime, kako izvještavaju neki portali, humanitarna udruga „Prijatelji“ je u Tomislavgradu organizirala donatorsku večer za pomoć dugogodišnjem uzniku Dariju Kordiću i njegovoj obitelji. Kordiću ovih dana istječu dvije trećine odsluživanja zatvorske kazne i on bi se ubrzo mogao naći na slobodi.


U zabavnom dijelu programa nastupili su i Thompson i Mate Bulić, a - kako izvještavaju portali hrsvijet.net, posusje-online.com, sloboda.hr i drugi - u ime Mostarsko-duvanjske biskupije i Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM nazočne su pozdravili don Željko Majić (kao izaslanik biskupa Ratka Perića) i fra Miljenko Šteko, provincijal.


Podsjetimo se, Kordića je Haaški sud osudio na 25 godina zatvora zbog ratnih zločina u hrvatsko-bošnjačkom sukobu.


Kao i prije dvije tisuće godina, svjetina - vođena predstavnicima religiozne i političke vlasti - umjesto ljudi koji govore istinu bira Barabe i razbojnike. Šteko je jedan od predstavnika te i takve vlasti.

 

 Prometej.ba/Franjo Š. 

01.06.2014.

fotografija: HRsvijet


 P.S. Glas koncila nas je proljetos izvijestio o kordićizaciji Crkve u Hrvata. Na koji način su Kordića tada podržali biskup Vlado Košić, Miljenko Šteko i drugi, možete pročitati na ovom linku. Prema Glasu koncila i spomenutim crkvenim predstavnicima Kordić je primjer vrhunaravnog katolika, gotovo spremnog za beatifikaciju.