Sisački biskup Vlado Košić pozvao je ovih dana na molitvu i post u svrhu oslobađanja herceg-bosanske šestorke, a koja bi svoj vrhunac trebala imati u nedjelju 10. ožujka.


vlado kosic biskup

Biskup Košić - najeksponiranija perjanica hrvatskog svetosavlja


"Optužnica ne tereti samo njih osobno, nego i našu domovinu, Republiku Hrvatsku, stoga je važno da se ujedinimo svi u molitvi dobrom Bogu da presuda bude pravedna", stoji u pozivu sisačkog biskupa Vlade Košića koji je uputio otvoreno pismo svećenicima u Biskupiji kojima ih poziva na molitvu u iščekivanju presude haškog suda šestorici Hrvata iz BiH.


Biskup Košić tako  je pozvao svećenike da u nedjelju, 10. ožujka, potaknu vjernike na molitvu i post za sunarodnjake iz BiH.
 
"Oni čekaju presudu ovog proljeća. Među njima je i branitelj naše Sunje, general Slobodan Praljak", napisao je Košić dodajući da preporučuje "prošnje, molitve, molbenice i zahvalnice".


Slobodan-Praljak1808

Slobodan Praljak


Od svega što je biskup Košić nabrojao, valjalo bi se složiti u jednome: nadajmo se da će presuda doista biti pravedna i da će Praljak, Prlić i drugovi zbog zločina nad nehrvatima (posebno Bošnjacima) u svojoj paradržavi i zbog rijetko viđenog zločina u povijesti – etničkog čišćenja vlastitog naroda, dobiti barem nekoliko stoljeća zbirne zatvorske kazne.


| Prometej.ba | 09. ožujka 2013. |