''Jugonostalgičarsko-daidžističko-talibanski portal www.prometej.ba i ove je godine objavio ranglistu tzv. najboljih i najgorih. Najgori, po njima su najbolji po nama, a najbolji, po njima, su najgori po nama. Naime, o čemu se radi? Za ove unitariste iz redova bosanskohercegovačkih franjevaca, propalih jugokomunista i unitarnih Muslimana-Bošnjaka „najbolji“ su jugoslavenska lingvistica Snežana Kordić, jugopero Ferala Predrag Lucić, jugoslaven Bojan Glavašević i tzv. plenumi građana, ali zato su im „najgori“ Hrvatski narodni sabor i biskup Vlado Košić!


Da se nasmijemo, pogledajmo kako ovi jugo-momci, koji samo Hrvatsku i Hrvate mrze, veličaju jugo-lingvistkinju Snežanu Kordić: „Riječ je o osobi koja pokušava vratiti znanstveni legitimitet lingvistici na južnoslavenskim prostorima. Borkinja je protiv purističke jezične politike za koju dokazuje da je oprečna znanosti i u službi ostvarivanja nacionalističkih ideologija. Zbog odlučnosti da znanstvenim metodama dovodi u pitanje temeljne nacionalističke mitove, stjerana je na društvene margine i omražena od strane raznih šovinista i kompromitiranih kolega“.

Na ovaj način veličaju „oficirsko dete“ Predraga Lucića: „Jedan od najozbiljnih, najboljih i najzanimljivijih novinara na našim prostorima i ove godine nas je oduševljavao i pozitivno provocirao svojim kolumnama, posebno u „Trafici“ u Novome listu. Glas razuma u sve goroj Hrvatskoj“.

Ni Bojan Glavašević nije izbjegao hvalu koju samo oni vide: “Riječima Ante Tomića, 'u tome jednom čovjeku, mladom pomoćniku ministra [branitelja, op.ur], više je moralne snage nego u tisućama bukača zagrnutih zastavama, više nego u svim onim braniteljskim ulizicama što cvile i cmolje za penzijama i psujući demonstriraju već i na slutnju da bi mogli ostati bez nekakve povlastice, više nego i u Tomislavu Karamarku i Milijanu Brkiću koji su brže-bolje dotrčali pred Ministarstvo da se okupljenima obrate s nekoliko biranih kleveta na račun aktualne vlasti, taj Bojan Glavašević, da ne duljim, meni je najčišći i najplemenitiji dokaz da ljudi ipak nisu uzaludno ginuli.'“

Među „najboljima“ su i Plenumi građana, i za njih u obrazloženju je zapisano: „Mada ih više treba gledati kao inicijativu nego kao kolektiv, i usprkos nemogućnosti iznalaženja važnijih promjena u društvu, plenumi građana u bh. gradovima u kojima se u veljači i ožujku protestiralo zbog očajnoga stanja u društvu i državi svijetla su točka naše društveno-političke scene u 2014.-oj“.

Među najbolje ušao je i Jorge Mario Bergoglio - papa Franjo i za njega u obrazloženju piše: „Kao i prošle godine, prvo mjesto u ovoj kategoriji pripada papi Franji, poglavaru Katoličke crkve (pa samim time i katolika na našim prostorima). Franjo unosi novo svjetlo u Crkvu, nastavio je biti blizak onima kojima je Crkva često bila daleko, a kardinali, svećenici i biskupi koji su izabrali svećeništvo radi karijere kao i svi ostali krivotvoritelji kršćanskoga nauka nastavili su strahovati pred njim“, što baš i nije na čast papi Franji, da ga veličaju takve gnjide kao što je portal www.prometej.ba. Slično tako veliča ga i Ivo Josipović. Iz koristi!


No, sada idemo na one „najgore“. Za Hrvatski narodni sabor pišu:„Takozvani Hrvatski narodni sabor BiH pobijedio je ispred „hrvatskih branitelja“ iz Savske u Zagrebu koje je HDZ instrumentalizirao da stvaranjem kaosa i naoštravanjem atmosfere doprinesu povratku te stranke na vlast u RH. HNS BiH je ništa drugo doli instrument „nacionalnoga jedinstva“ po mjeri Dragana Čovića i njegova HDZ-a, sastavljen od "stožerne stranke" i njezinih fantomskih "privjesaka"“.

„Najgori“ je za njih i sisački biskup Vlado Košić uz ovo obrazloženje: „Kroz cijelu godinu, biskup Vlado Košić gradio je Crkvu razdora i mržnje, propovijedao ekstremni nacionalizam, lagao i huškao, podržavao osuđene ratne zločince... Vlado Košić je najbolji antiprimjer kršćanskoga življenja: dovoljno se ugledati na njega i činiti sve suprotno“. Sramotno da sramotnije ne može biti. Do sljedeće godine.''