Izdvajamo dio iz teksta 'Priča o mom prijatelju, hrvatskom branitelju' Gorana Vojkovića (Index.hr)

Iza svega ovoga, jer nismo naivci, nalazi se zlo željno vlasti. Zlo spremno izmanipulirati ljude u kolicima i poslati ih tamo gdje je jasno da će policija morati djelovati. Zlo koje je spremno dovesti do situacije usijanja, gdje može biti i krvi, jer netko će kad-tad postati previše nervozan.

Dosta je pizdarija o spontanim okupljanjima! Spontano se ni ne postavljaju šatori niti se dovlače zahodi, niti se zakupljuju autobusi. Spontano se ne pojavljuje cijela logistika koja se pojavljuje kod prosvjeda: voda, hrana, oprema za boravak…. Pa morate se dobro organizirati za piknik, a ne za skup par stotina ljudi u par dijelova grada!

Dakle, iza ovoga je netko, dobro organiziran i dobro spreman i željan vlasti, čiste nepatvorene vlasti u kojoj bi vladao strahovladom. Gdje bi koristio braniteljske udruge, gdje bi sužavao slobode medija, gdje bi se ponašao kao da je sredina 90-tih, a ne 2015. godina u kojoj je Hrvatska članica EU i NATO, a bivši neprijatelj u tako lošem stanju da bi ga zaustavilo prosječno lovačko društvo iz Dalmatinske zagore.

Priče o tome da se eto želi smjena ministra Matića (mislim što bi tek bilo da ministar nije hrvatski branitelj i zatočenik srpskih logora!) pola godine pred izbore – besmislene su. Tko želi smjenu ministra u izbornoj godini, glasa za drugu stranku. Uostalom, kada se nađe krimen ministru, ministar leti – upravo je HDZ našao nedavno ozbiljne probleme u Ministarstvu kulture i ministrica je odletjela. S pravom.

To da se prosvjeduje radi susreta s premijerom – također je glupost. Politički, to može tražiti svatko od nas, i pri tome ga premijer može i ne mora primiti. Tko se oko toga ljuti – ne mora na narednim izborima glasati za ovog premijera.

Štoviše, možda bi bilo najbolje da vođe prosvjeda lijepo istaknu svoju listu, pa da vidimo što narod kaže. Milanović ili Klemm, u prvoj izbornoj jedinici. Zašto ne? Ili je nekoga strah demokracije i stvarnog mišljenja naroda?

I na kraju – ostavite nas ovih stranačkih (SDP-HDZ) priopćenja tko je odgovoran. Možemo politički vjerovati jednima ili drugima, to ostavimo za izbore. Ovo su stvari koje trebaju istražiti državni organi i vidjeti tko organizira masovne neprijavljene prosvjede.

Želimo gospodo Vlade i DORH-a i tajnih službi – znati imenom i prezimenom tko je ta kukavička šaka jada koja ovo organizira i gura ljude u kolicima u prve redove. I želimo da ta kukavička šaka jada opako željna vlasti makar pala krv, bude identificirana i sankcionirana, sukladno Ustavu i zakonu.