Na tom spisku nisu se našli mnogi poljoprivredni proizvođači iz Prozora-Rame, koji su do Lijanovićeva doba redovito dobijali poticaje na osnovu činjenice da se doista bave poljoprivredom, ali zato su se tu našli oni koji s poljoprivredom nemaju veze, ali su bili kandidati Lijanovićeve stranke na proteklim lokalnim izborima ili njegovi agitatori/glasači. Mjesecima prije iskazivalo se nezadovoljstvo zbog načina na koji Lijanović rukovodi ministarstvom poljoprivrede, ali pošto se beskrupulozni zločinci poput njega ne znaju naravno zacrvenjeti, od toga nema nikakve koristi, pa smo se zato odlučili na ovaj potez lustracije onih koji su se okoristili njegovim kriminalom.


Na 1284 stranice navedene su tisuće imena onih koji su ostvarili ovo pravo. Večernji list je još proljetos pisao o ovom 'diskretnom' kriminalu na području Srednjobosanskog kantona, navodeći desetke i desetke Lijanovićevih glasača i članova stranke koji nemaju nikakve veze s poljoprivredom a koji su dobili po 800 KM poticaja.


U seriji članaka koje ćemo prikazivati, nećemo izlaziti odjednom s mnogo imena, jer mislimo da su tako uočljiviji. Ovaj put navest ćemo troje s općine Prozor-Rama koji su, sve troje, na osnovu čl. 23 dobili po 800 KM. Nijedno od njih troje nema nikakve veze s poljoprivredom niti ruralnim razvojem, jedno se bavi aktivnošću iz tercijarnog gospodarskog sektora, a drugo dvoje su omladinci. Dakle, iznosimo imena prvo troje od njih koji su ukrali 800,00 KM od svojih susjeda i zemljaka kojima je pripadao taj novac; ako se u međuvremenu ne desi čudo pa oni odluče taj novac dati onima od kojih su ga ukrali, iznosit ćemo o njima detaljnije informacije, a obrađivat ćemo i ostale “poljoprivrednike“. Prvo troje Prozoraka/Ramljaka "na Lijanovom putu" jesu:

Nikola Petrović
Ivana Kovačević
Ante Kovačević


| Prometej.ba | 19.12.2012.|