Demonstranti su kazali i kako neće odustati od zahtjeva za smjenu ministra Lijanovića, javio je reporter agencije Anadolija.


Nikšić je rekao da ih je ministar prethodno pozvao na sastanak, za koji je odredio samo četiri predstavnika, no oni su tražili da sastanku prisustvuju predstavnici iz svih kantona.


"Onda je ministar nazvao mene na mobitel i rekao da nam samo želi dati nacrt programa za 2013. godinu, te da ne želi razgovarati o 2012. godini. Mi smo ga pozvali da dođe i da se obrati ljudima, a on je to izričito odbio. On želi samo da prođe program za 2013, kako bi imao prostora za dalje trošenje budžetskih sredstava", rekao je Nikšić, te dodao da su poljoprivrednici to odbili.


lijan4


Nikšić je kazao da će poljoprivrednici tražiti od premijera FBiH Nermina Nikšića i predsjenika Federacije Živka Budimira da ih prime na razgovore i da pokrenu razrješenje ministra Lijanovića.


"Dobili smo informaciju da je predsjednik FBiH odsutan i da će se vratiti u svoj ured 21. januara, te da tada možemo očekivati sastanak", istakao je Nikšić.

 

| T: Agencija Andolija |

F: Nedim Grabovica/Klix.ba

 

 Povezano: Kradimo srcem u Prozoru-Rami | Poticaji za poljoprivredu u ruke Lijanovićevaca