Skupna „Nezaobilazna izložba“ Udruge Vrba otvorena je u subotu navečer u Galeriji Vrba u Širokom Brijegu u povodu treće godišnjice djelovanja udruge.

Izloženo je 11 radova: Recept za sreću Ane Marić, Pejzaž kod Avijatičarskog mosta Borisa Orenčuka, Hommage Mladenu Stilinoviću Daria Pehara, Dijete i vrana Martina Ivičevića, Mala renesansa Ivone Skočilić, Orange me lever pro Tamare Herceg, Nula jedan Mateje Galić, Transgressus -41 Tomislava Zovke, te radovi bez naslova Željka Korena, Tomislava Sopte i Ane Zadro.

„Nezaobilazna“ iskorištava konceptualni trenutak u koji je uključen i vanjski prostor galerije, kako bi privukla umjetnosti i publiku u prolazu, koja je izvan kruga koji se poslovično smatra rezerviranim za uži krug pojedinaca, rekla je autorica teksta kataloga Ana Mikulić.

Ovom izložbom umjetnici žele poručiti kako na izložbama i u galerijama ima prostora za sve. Uloga umjetnika je ne čuvati umjetnost za sebe nego oplemeniti svijet oko sebe, a svako umjetničko djelo u očima promatrača dobiva svoju vrijednost.

Grupa Vrba okuplja umjetnike različitih stilova, karaktera i izričaja, koji su se osobnim radovima i kolektivnim djelovanjem etablirali kao nezaobilazna umjetnička pojava na likovnoj sceni Bosne i Hercegovine, kaže se u predgovoru Ane Mikulić.

Za izložbu koje je otvorena do 15. siječnja likovni postav potpisali su Dario Pehar i Tomislav Zovko.


Ivo Lučić, Prometej.ba