Još začuđeniji otkad to on naziva Srbe Vlasima, shvatio sam njegovo pitanje kao zafrkanciju i produžio sa odgovorom na pretpostavljeno pitanje o Srbima u Prozoru. Nesporazum se nastavio i nakon mog odgovora, pa je prijatelja zanimalo kako to da je u prozorskoj općini (prema popisu iz 1991.) živjelo 45 Vlaha, a nema ih nigdje okolo, u susjednim općinama.

Ima, naravno, odgovorio sam (opet začuđen što upotrebljava pojam Vlah), eno na primjer u općini Kupres su prije rata činili većinu stanovništva. Sad je on zbunjen mojim odgovorom i nije mu jasno zašto poistovjećujem Srbe i Vlahe.

Moradosmo ispočetka! Riješili smo nesporazum kad mi je poslao link na članak s Wikipedije (https://hr.wikipedia.org/wiki/Prozor-Rama) u kojem piše kako je prema popisu iz 1991. u općini Prozor živjelo 12.259 Katolika, 7.225 Bošnjaka, 45 Vlaha, 100 Jugoslavena i 131 iz skupine 'ostali i nepoznato'.

Netko je u članak na Wikipediji iz šarlatanstva ili nekog drugog sebi poznatog razloga – koristeći podatke popisa stanovništva 1991. – umjesto nacionalne odrednice 'Hrvati' stavio pogrešno vjersku odrednicu 'Katolici', umjesto tadašnje nacionalne odrednice 'Muslimani' stavio tada nepostojeću nacionalnu odrednicu 'Bošnjaci', a umjesto 'Srbi' upotrijebio je ime etničke skupine čijih pripadnika najviše ima u Rumunjskoj.

Imajte u vidu ovu simpatičnu zgodu kad se naredni put budete pouzdavali u podatke s Wikipedije.

F.Š.