Dugo godina Hrvatice i Hrvati bili su ugroženi jer se zbog nepostojanja ovakve ustavne definicije nisu usuđivali sklapati brakove i zasnivati obitelji. Mnogi koji su živjeli u braku s osobom suprotnog spola bili su izvrgavani teškim uvredama i šikaniranju. Jedan od njih je trenutačni predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, koji je u razgovoru za naš portal iznio svoje potresno svjedočanstvo. “Jednostavno nisam mogao više trpjeti tolike uvrede i pritiske zbog toga što živim u braku sa ženom i imam djecu, zbog toga mi se čak i prijetilo i napadalo me. Slično se događalo i Enisi, pa smo zaključiti da jedini način da nastavimo normalno živjeti naše živote jest da se rastavimo.“ Karamarko je jedva čekao ovaj referendum da bi se, Ustavom zaštićen, mogao vratiti svojoj supruzi.


Slično se događalo i Marku Perkoviću Thompsonu, koji se morao razvesti od svoje prve supruge Danijele, ali kako kaže, njegov drugi brak se bolje prihvatio u društvu. “Možda zato što neprijateljima hrvatskog braka i hrvatske obitelji najviše smeta neraskidivi brak, onaj kršćanski i katolički, pa ako se već jednom razvedeš, više im nisi tolika meta“, kazao je za naš portal.


Jedan od naših sugovornika, koji je želio ostati anoniman, pričao nam je kako je čak bio prisiljavan da vara svoju ženu, s kojom je želio biti u skladnom braku. “Dočekali bi me ispred automobila ili na stubištu zgrade kada bih se vraćao s posla, i pitali me jesam li ikada prevario svoju ženu. Nakon što bih rekao da nisam, prvo bi me verbalno vrijeđali, a zatim i fizički. Trpio sam, nisam dao da me slome dugo vremena, ali jedanput su mi podmetnuli jednu djevojku i prisili me da spavam s njom...To se ponavljalo redovito...“


Iako je u članku 5. Obiteljskog zakona stojala odredba da je brak zakonom uređena zajednica žene i muškarca, po ispravnom mišljenju ugroženog pučanstva bilo je nužno tu definiciju podići na ustavni nivo, jer samo tako se mogu riješiti svi problemi koji stoje pred hrvatskim obiteljima. Osim gore spomenutih problema vezanih uz šikaniranje i fizičke prijetnje, nepostojanje ovakve definicije u Ustavu glavni je razlog loše ekonomske situacije zbog koje su se mnogi parovi ustručavali sklapati brakove, a ako bi to već uradili ustručavali bi se imati više od 1.4 djece.


Na slavlju koje upravo traje povodom referendumske pobjede, Hrvati i Hrvatice radosno ističu kako sad konačno mogu slobodno sklapati neraskidive kršćanske brakove, bez straha da će ih neko vrijeđati i napadati, i kako mogu slobodno rađati barem 2.8 djece. Kako kaže jedan od njih: “Konačno dočekasmo i ovaj dan! Sad se može ispuniti želja mene i moje zaručnice da se vjenčamo, bez straha da nećemo moći otplatiti kredit za naš stan od 48 kvadrata. Štoviše, moći će nam se ispuniti san da imamo četvoro djece, bez straha da im nećemo moći pružiti priliku za kvalitetno školovanje, zdravstvenu zaštitu, i sve ostale potrebne uvjete. A kako ćemo oboje dobiti posao i pristojne plaće, kupit ćemo i novi, veći stan.“


Zdravko Mamić, koji je također davao vatrenu podršku opciji ZA, izjavio je kako će se nakon objave službenih rezultata referenduma ispričati svima kojima je ikada psovao ili ih vrijeđao i prijetio im, a Dinamo će igrati četvrtfinale Lige prvaka. “Sad su se konačno stekli svi uvjeti da se ja u budućnosti više ne ponašam divljački. Odmah ujutro ću pitati svoju tajnicu da mi kaže koga sam sve do sada vrijeđao, komu sam psovao i komu sam prijetio. I najdalje do večeri svima ću poslati isprike. Oni koji su zbog mene ostali bez posla, bit će za dva dana vraćeni na ista radna mjesta s kojih sam ih otjerao. To odgovorno tvrdim“, kazao je Mamić za naš portal.


Poznati studentski kapelan u Zagrebu don Damir Stojić, stručnjak za (ne)seksualnost, u ekskluzivnom razgovoru nam je kazao: “Da vam pravo kažem, osjećam se nadmoćno. Drago mi je što više neće biti potrebno pričati glupe priče o seksu i masturbaciji. Okrenut ću se drugim temama kojima obiluje kršćanstvo, primjerice zaštiti prava manjinskih zajednica (npr. Srba u Hrvatskoj), jednakom dostojanstvu svakoga čovjeka, bez obzira na vjeru, naciju, boju kože, seksualnu orijentaciju. Sada ću imati više vremena i moći ću se bolje informirati što je sve radio Isus Krist; zadnjih godina sam – boreći se za brak i predbračnu čistoću – to bio potpuno zanemario.“


Mladim parovima koji zasnivaju obitelj sigurno će pomoći Željka Markić, koja nakon ove referendumske pobjede planira podijeliti veći dio svoje bespotrebne imovine, vrijedne milijune kuna. “Sad su se konačno stekli svi uvjeti da se riješim većeg dijela svoje imovine, tako što ću ga podijeliti onima kojima je potrebna, posebno mislim na obitelji s više djece. Dobila sam konačno priliku da praktično ostvarim ono na što nas poziva Evanđelje i tako zaokružim prakticiranje svoje vjere“, kazala je Markić.


Prometej.ba

| Svaka sličnost sa stvarnim događajima i ljudima je

 planirana i namjerna |

uimeobitelji