Izvođenjem izvanrednog djela The Armed Mann – A Mass for Peace (Naoružani čovjek – Misa za mir), engleskog skladatelja Karla Jenkinsa, mladi obaju zborova pokazat će vam plod svoga jednogodišnjeg rada. Isto djelo su oba zbora izuzetno uspješno već izveli 24. 3. 2014. u Koblenzu pred 1.400 gledatelja uz pratnju Rajnske državne filharmonije.


Interkulturalni zbor mladih Visoko osnovan je u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji i sastoji se od 31 učenika srednje škole i 20-ak studenata koji studiraju u Sarajevu a potječu iz raznih dijelova BiH. Zbor vodi prof. na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, gđica. Alma Aganspahić.


Kamerni zbor mladih iz Koblenza broji 46 pjevača pod vodstvom maestra gosp. Manfreda Faiga. Na koncertima će oba zbora nastupiti zajedno sa skoro 100 pjevača uz pratnju orkestra od 19 članova sastavljenog dijelom od članova Sarajevske filharmonije a dijelom od studenata Muzičke akademije.


Bit će nam izuzetna čast i veoma drago da svojim dolaskom, osobito na koncert u Sarajevu, dadnete podršku ovim mladim ljudim u njihovom radu na vlastitom obrazovanju i usavršavanju kao i njihovom nastojanju da svim ljudima prenesu poruku: Better is Peace than evermore War (bolji je mir nego stalni rat), kako i glasi službeni naziv ovih koncerata za mir.


Ulaz na koncert je slobodan!


FKG Visoko