Misa zadušnica slavit će se u crkvi Svetog Ante na Bistriku u utorak, 12. kolovoza 2014. u 11 sati. Ukop će biti istoga dana na sarajevskom groblju Bare u 13 sati.


Franjevci Bosne Srebrene i rodbina

(rama.co.ba)



_________________________________


Fra Luka je bio istaknuti franjevac u provinciji Bosni Srebrenoj, profesor na teologiji i društveno angažirani intelektualac. Objavio je mnoštvo knjiga, znanstvenih, stručnih i popularnih članaka iz telogije.


Od početka pa do posljednjeg dana života ostao je vjeran ideji Bosne i Hercegovine kao životnog prostora svih njezinih naroda i građana u miru, suradnji i zajedništvu, o čemu - pored javnih nastupa - svjedoči i njegova knjiga 'Slučaj Bosna' i rad Hrvatskog narodnog vijeća, kojem je bio dugogodišnji predsjednik.


Prije svega bio je pošten čovjek. Itekako je bio svjestan da zbog protivljenja zvaničnoj politici, poglavito kod Hrvata, i protivljenja službenom, propisanom, laboratorijski proizvedenom mišljenju, neće biti omiljen upravo među mnogima od onih kojima je otvarao oči i ukazivao na pogrešnost projekata koje slijede, ali je upravo proročki neumorno radio na tom planu, ne tražeći jeftinu, prolaznu slavu.


luka fra