Ovi mladići ne razmišljaju lokalno nego regionalno i globalno. Naime, oni sa svojim projektom planiraju prvo ići na pokrivanje regije, a nakon toga i globalno.

 

Ali po čemu je njihova ideja tako inovativna i zašto su sigurni u njen uspjeh. ''Naša ideja je razvoj softverskog alata baziranog na web tehnologiji koji će omogućiti tiskarskim poduzećima da svoj biznis u potpunosti prebace na Internet. Ovim će kupcima biti omogućeno da naručuju, kupuju i komuniciraju sa tiskarama preko njihove web stranice koja će im ponuditi sustav koji će osigurati kreiranje narudžbe, pripreme za tisak, praćenje dostave, plaćanja i dr. Znači u potpunosti pokriven biznis za tiskare putem Interneta'', objašnjava za eKapija.ba Danijel Džankić, jedan od članova tima Printheos.


Ovim će kompanijama biti omogućeno smanjivanje troškova i bolja kontrola poslovanja. Već su radili istraživanje tržišta kako bi provjerili koliko tiskara ima na području bivše Jugoslavije, Europe, SAD-a. Uspjehu se nadaju jer na području bivše Jugoslavije ne postoji ni jedno slično rješenje dok na zapadu postoji tek nekoliko firmi koje se bave ovim poslom.


''Ogromne svote novca se vrte u toj branši. Prilika je savršena'', kaže Džankić.


Oni su trenutno u SAD-u u posjeti Athertonu, koji se nalazi u Silicijskoj dolini, poznatom američkom središtvu IT industrije, gdje postoji institucija Blackbox Mansion gdje će imati priliku susresti se sa mentorima, investitorima i sa drugim start up timovima koji u Silicijsku dolinu dolaze po ideje i iskustvo.


printheos1

Dedić i Džankić


Inače, oni rade ovaj projekt u sklopu tvrtke Technabit iz Prozora koju su već osnovali.


Posjetimo, tim Printheos je na prošlogodišnjem Startup Weekendu koji se u Sarajevu održavao prvi put osvojio nagradu za najinovativniju ideju i time dobio mogućnost podrške u razvoju svoje ideje od istaknutih IT stručnjaka.


D.Kozina | eKapija.ba