Ni on, kao niti itko drugi među bosansko-hercegovačkim klerom, nije demantirao nijednu izrečenu riječ zbog koje je prema fra Dragi postupljeno onako kako je odlučila uprava bosanske provincije, ali je iz pozicije svoje moći, sigurnosti i pripadanja crkvenoj većini izrazio radost što je ušućen još jedan glas istine. U tekstu koji, po običaju, obiluje paranoidnim ispadima i u kojem on, po običaju kukavički, izbjegava direktno spomenuti o kome govori, stoji:

 

"Nasmiješih se sinoć čitajući jedan članak. Pronađoh ga na portalu koji inače ne pratim, ali me upozoriše na njega. Uvaženi, angažirani, pametni, i kako sve ne tepaše sebi, čovjek onoga vremena naizgled razbuca sve oko sebe. Stisklo mu drugara pa se on sad razmahao. A taj drugar bio opet stiskao sve oko sebe. Negdje iz nebeskih visina propisa kako se treba vladati i što treba razmišljati. Pa ga spustiše na zemlju. Njemu to bi sirovo i nepravedno, a njima potez koji moraju napraviti ako žele zaštititi sebe. Dotični je, naime, otišao predaleko.


Ne bih htio da bilo tko u ovome pronalazi bilo koji događaj iz ovih dana. Ovo je samo uvod i ništa više. A osvrt je, pak, nešto posve drukčije, zar ne? Spomenuh sve samo zbog toga što samozvani »branitelj« samodopadno izjavi da oni nisu skupinica, da se ničega ne boje. U napisanom kao da mu naslućujem drhtanje glasa. Je li došlo vrijeme za naplatu? Očito jest. Ne pali više ni socijalizam, ni prisezanje na neku maglovitu BiH zaboravljajući svoju Herceg Bosnu, ni dvolična briga za svoj puk. Potrošilo se povjerenje, to ti je. (...)"

(opaska: na naslovnoj fotografiji Stojićeva teksta prikazan je Luka Markešić.)


miljenko stojic fra

Miljenko Stojić je stručnjak za pitanja masona, novog svjetskog poretka, komunizma i globalizma, antihrvatskih zavjera, raskrinkavanja laži o Jasenovcu kao mjestu smrti; prokazatelj je nebrojenih partizanskih zločina nad nedužnim i nikome krivim Hrvatima, poštovatelj Franje Tuđmana, Gojka Šuška, Slobodana Praljka i drugih najvećih sinova hrvatskog naroda, stručnjak je za pitanja zločina Britanaca nad Nijemcima u II svjetskom ratu... Na ovoj slici prikazan je u trenutcima dubokoga poniranja u znanstveno-istraživački rad. (prometej.ironic)