Iako to dobrom dijelu stanovništva prozorske općine ne predstavlja nikakav problem, štoviše, većina se time i ponosi, ona je još jedan snažan argument za širenje međunacionalne i međuvjerske netrpeljivosti. Naime, isticanje zastave susjedne nam države i to u crkvenom prostoru u najmanju je ruku odraz nepoštivanja u prvom redu države BiH, zatim stanovnika naše općine koji u toj zastavi na prepoznavaju svoj nacionalni identitet. Možda najviše boli činjenica da se ta zastava nalazi na crkvenom području, dakle ondje gdje bi trebale prestajati sve vjerske i nacionalne podjele, odakle bi se trebao širiti duh mira i tolerancije... Ovim je činom još jednom katolička crkva u BiH poslala poruku koja se protivi duhu Evanđelja, koje ne prepoznaje nikakvu podjelu te međuljudsku nesnošljivost.

Očito da ni politička vlast u tome ne vidi nikakav problem, jer njima ne smeta što se u središtu Prozora vijori zastava Republike Hrvatske, a sigurno bi velikoj većini zasmetalo kad bi umjesto nje bila zastave BiH. Sve dok se taj krivo nasađeni mentalitet ne promijeni nikad nećemo shvatiti tko smo, što smo, te ćemo uvijek biti izgubljeni u svojim izvrnutim moralnim i vjerskim tumačenjima.

P.S. Ako netko, posebno od onih koji su stavili ovu zastavu, ima kakav razuman argument za taj svoj potez, bit ćemo počašćeni ako nam ga protumači i preko ovog portala odaslat ćemo ga svim čitateljima.

slika1(1)

slika2

slika3(1)

prometej-ba@hotmail.com