- Ideja Velike Srbije je moja ideja i ne treba da se vezuje za Slobodana Miloševića, niti s bilo kojom ličnošću koja je prozvana u optužnici zajedno s njim. To je bio dugoročni cilj, ali mi nije na pamet padalo da se on sprovodi proterivanjem 3-4 miliona ljudi. Naša ideja je bila da ih ubedimo da su Srbi.

- Tužiteljka kaže počeo sam kao komunista. Nije tačno. Počeo sam kao beba. Kada sam ušao u pubertet sa 17 godina sam postao komunista, a iz partije sam spektakularno izbačen čim sam izašao iz puberteta.

- Posle ovog procesa lako može da se dogodi da sudije, tužioci i sudsko osoblje postanu „šešeljevci".

- Nemam ništa protiv, pripišite mi sve zločine počinjene u ovom ratu, ali mi dajte dokumenta koja tražim da bih mogao da pripremim odbranu... Glavna teza moje odbrane biće da je glavni krivac za zločine papa Jovan Pavle Drugi.

- Neću unakrsno ispitivati svedoke koja su data u pismenom obliku i transkripte svedočenja iz drugih predmeta. Pojaviće se ovde neka mumija, neki zombi koji će potvrditi sve, a da neće ni znati šta u njegovoj izjavi piše. A isto će mu neko preko slušalica diktirati kako da odgovara na moja pitanja.

- U srpskom jeziku likvidirati ne znači obavezno streljati.

- Nisam nazvao veštaka budalom. Nemojte da zlonamerno interpretirate moje reči. Ja mogu veštaka nazvati neznalicom, mogu reći da laže određene stvari, a što bih ga nazivao budalom. Ja sam čovek gospodskih manira. Ja sam četnički vojvoda, a vojvodama je gospodstvo osnovna suština. Nemojte se smejati, gospodine Markusen. Smeh je zarazan.

- Predlažem da budem osuđen na smrt. To bi bio idealan kraj moje političke i pravne karijere.

- Mene možete da ubijete, ali moj sajt ne možete uništiti. Ako sekretarijat nastavi da šalje naloge distibuterima da mi obaraju sajt, naći ću distributera kod svojih velikih prijatelja severnokorejskog lidera Kim Džong Ila, iranskog predsednika Mahmuda Ahmadinedžada i venecuelanskog predsednika Uga Čaveza.

- Ponosan sam što ste me prepoznali kao neprijatelja SAD i NATO pakta i novog svetskog poretka.

Izvor: nedeljnik.rs/Wikiquotes