Najčešće su na toj njihovoj crnoj listi novinari i drugi javni i kulturni radnici iz Sarajeva koji se usuđuju iznijeti stav u neskladu s propisanom i mitologiziranom „istinom“ ili na bilo koji način stati na rep nacionalističkoj i religijskoj ideologiji čiji je SAFF sljedbenik i baštinik. Prema njima ne samo da se odapinju otrovne strelice, da ih se vrijeđa, nego mnogo gore: njih se prokazuje kao ljude nedostojne da žive, na njih se huška i kao pred čopor bijesnih pasa iznose se podaci kuda se nepoželjne persone kreću i gdje ih se može naći.

SAFF dobro zna što je „najveći grijeh“ za jednog muslimana i kako prema takvome trebaju pravovjerni da se odnose: napuštanje islama jedna je od stvari koja se ni na ovome svijetu ne oprašta, a oko onoga svijeta su sve stvari ionako u detalje poznate. U leglu te ideologije, Saudijskoj Arabiji, (koja promovira i finansira saffolike pojave diljem svijeta, pa tako i u našem društvu), ima samo jedna kazna za takve otpadnike, a to je smrt.

SAFF i saffovci, svjesni činjenice gdje žive, pritajili su tu radikalnost u čekanju boljih vremena (vremena u kojem u Bosni neće biti krmadi i krštene prepečenice, kako je to domišljato izrazio Fatmir Alispahić), pa umjesto da otvoreno traže prijeki sud za prestupnika oni iznesu na vidjelo njegov krimen i prepuštaju stvar masi da odluči. A već rekosmo – kud ćeš gori krimen od ateizma.

Zato nije ni čudo što je u današnjem, najnovijem aktu svog medijskog nasilja, i to baš na Svjetski dan slobode medija, SAFF u naslov teksta stavio za nepoćudnoga Amera Tikvešu da je – ateist. Oni tako kažu, a tko to bolje zna od onih koji napamet znaju svu istinu ovoga i onoga svijeta. Da budemo precizni, u naslovu stoji: 'Smrdljivi glas ateističkog patuljka Amera Tikveše', uz sliku osuđenoga. U tekstu se između ostaloga navodi da je Tikveša „sarajevski novinar velikosrpske provenijencije“ – da to „otpadništvo“ bude još jače izraženo, koji piše na portalu Školegijum.ba „čiji je urednik poznati mrzitelj Bošnjaka Nenad Veličković“. Inače, u svom tekstu koji je povod za ovu reakciju Tikveša je iznio stav da karakter rata u BiH nije jednoznačno određen.

Umjesto pravi Bošnjak-musliman on „ateist“ i „velikosrbin“. Nema dalje! Kao prva reakcija, najvjerovatnije na SAFF-ov tekst (a na što bi drugo!), krenule su pristizati privatne prijeteće poruke, potvrdio je Amer Tikveša. Poruke u kojima mu se jasno daje do znanja – naš opis je blag i eufemističan – da ako želi živjeti i biti siguran ovo mu nije pravi put.

Tako oni.

Prometej.ba