No, obiteljskih vrijednosti koje zagovara kao šef HDZ-a u privatnom se životu Karamarko nimalo ne drži. Karamarko se od svoje supruge Enise, s kojom ima dvoje djece, odavno razveo. Tema je to o kojoj Karamarko nerado razgovara.


Da je razveden prvi je puta priznao dok je vodio kampanju za HDZ-ove unutarstranačke izbore. Tada je kazao da je sa bivšom suprugom ostao u prijateljskim odnosima, te da zajedno odgajaju djecu. Kaže da od svog privatnog života nije želio praviti predstavu za medije.


Ipak, odavno se već šuška da je Karamarko u vezi sa 17 godina mlađom Anom Šarić. Pričalo se i da je upravo ona razlog zbog kojeg se raspao brak predsjednika HDZ-a. U javnosti se u društvu 37-godišnje Šarić Karamarko prvi puta pojavio ovog ljeta u Puli, na kulturnoj manifestaciji "Čarolija Izraela - ljeto u Istri".


Navedene crtice iz Karamarkovog privatnog života jasno ilustriraju kako šef HDZ-a do tradicionalne obitelji kakvu zagovara Željka Markić i ne drži pretjerano. No, to ga nije omelo da im iskaže podršku. Prisjetimo se stoga Karamarkovih licemjernih i politikantskih izjava.


Karamarko o referendumu:

"Smatram da je potrebno Ustavom utvrditi ono što je prirođeno našem narodu, što je u tradiciji našega naroda i shvaćanja braka. Građani su bili prisiljeni na takvu inicijativu jer su izloženi diktaturi relativiteta. Nije dobro što u Ustav moramo unositi neke notorne i temeljne stvari".


"Apsolutno ću izaći i zaokružit ću 'da'. Ovo sve što sam rekao, možda ne bih trebao govoriti, ali vidim da predsjednik Republike, gospođa Pusić, itd. govore da će zaokružiti 'ne'. Zašto ja onda ne bih rekao da ćemo mi, odnosno da ću ja zaokružiti 'da' i da vjerujem da će naše biračko tijelo, koje je narodnjačko, koje je konzervativnog karaktera, također zaokružiti 'da'".

 

markic

Kućerak gospođe Markić od nekoliko milijuna u kojeg ponekad navrati (foto: dubrovnikpress.hr)

 

 

'Sirota' katolkinja Željka Markić


FOTOREPORTER Dubrovnikpressa na otoku Šipanu fotografirao je vilu Željke Markić vrijednu više milijuna kuna koja se prostire na nekoliko tisuća kvadrata! Index je došao do vlasničkog lista ove vrijedne vile u kojemu stoji kako je stopostotni vlasnik tvrtka Željke Markić Sermon d.o.o. Iz vlasničkog lista može se vidjeti kako je tvrtka Sermon d.o.o. kupila navedenu nekretninu i zemljište 2010. godine i to za gotovinu te da se zemljište prostire na više od četiri tisuće kvadrata!
Markićkina vila sastoji se, kako javlja Dubrovački dnevnik, od 3000 kvadrata voćnjaka, dva pašnjaka 1200 kvadrata i starog mlina od 155 kvadrata na kojem je izgrađena luksuzna vila. Sve skupa je kupljeno više od 4600 kvadrata.

 


Markić je imanje otkupila od crkve!


"Od Crkve je otkupljena stara mlinica iznad Suđurđa, na skrivenom dijelu otoka, daleko od očiju javnosti. Okružena zidom koji je podignut, na adresi Fratija 5, mlinica je preuređena u luksuzno imanje s malonogometnim igralištem i bazenom okruženim maslinama.", opisuje Dubrovnikpress što sve ima vila Željke Markić.


Dubrovački dnevnik piše kako je prosječna cijena građevinskog zemljišta na Šipanu 100 eura za kvadrat, dok je prosječna cijena kuće u Suđurđu na Šipanu 1000 eura po kvadratu. Prema tome ispada da je Markićkina firma na kupnju zemljišta i mlina potrošila oko 615 tisuća eura, prije ikakve adaptacije.


"Za uređenje kuće potrošilo se još nekoliko milijuna kuna kako bi se uredili maslinici, napravio bazen u dvorištu te nogometno igralište s umjetnom travom. Vrijednost sadašnje nekretnine prelazi milijun eura, kazao nam je jedan dubrovački agent za nekretnine te dodao da bi se kuća mogla prodati i za više od 10 milijuna kuna, jer ima pogled na more", piše Dubrovački dnevnik.

 

zeljka


Vila za sektaške seanse


Jedan visoko rangirani političar iz Suđurđa, koji je želio ostati anoniman, za Dubrovački dnevnik ispričao je da Markićka u vili boravi nekoliko mjeseci godišnje, te da se u njenoj kući održavaju, kako kaže, "sektaške seanse" na kojima sudjeluju mlađe osobe.


"Iz razgovora s tim mladim ljudima, znamo da dolaze na Šipan zbog duhovnosti. Međutim s crkvom na Šipanu i ovdašnjim svećenikom don Slavkom ne gaje nekakve osobito prisne odnose. O čemu je riječ ako ne o sekti? Tu su zbog duhovnosti, a distancirani su od Katoličke crkve", kaže ovaj šipanski političar.


Željka Markić, osim što je liderica inicijative "U ime obitelji", direktorica je i osnivačica tvrtke Sermon d.o.o., koja se u sudskom registru navodi i kao osnivač tvrtke Neox klinička ispitivanja d.o.o. u kojoj je Markić također direktorica. U sklopu Neoxa nalazi se i Sermon Cro doo, koja se bavi ispitivanjem lijekova. Sermon d.o.o. u 2012 je imala čistu dobit od 4 milijuna kuna, u 2011. 6,8 milijuna kuna, a u 2010. 5,3 milijuna kuna. Od 2008. do danas imali su između 14 i 19 zaposlenih.


(Izvori: Index; dubrovackidnevnik.hr; dubrovnikpress.hr)