Taj isti Jasenovac treba prikazati svijetu u kakvim je uvjetima nastao i zbog čega. U taj logor su dovedene izbjeglice i beskućnici, a i oni koji su bili politički nepodobni. Jesu li ti beskućnici bili baš toliko nevini kako ih se želi javnosti prikazati? To treba istražiti.

Nikola Busija u Hrvatskom Obzoru, srpanj '96U borbi za demokraciju pojedinci nisu važni.

Dr. Zdravko Tomac, na press-konferenciji, siječanj '96Ni mrtav ne bih rekao da sam se borio za demokraciju. Jer se većina onih koji se bore za demokraciju, bore za komunizam.

dr. Hrvoje Šošić, u Županijskom domu Sabora, svibanj '96

Feral

Nije točno da stvaramo čiste etničke klubove. Za mene je i Srbin Hrvat.

Stipe Mandarelo, predsjednik košarkaškog kluba Hrvatski dragovoljac, u interviewu Globusu, svibanj '96Srbijanerima se ne može vjerovati ni kad istinu govore... Drago mi je što nisam Srbin. Jesam mješanac: ima u meni njemačke, slovačke i hrvatske krvi, ali nimalo srpske i to me veseli.

Vladimir Reinhofer u Hrvatskom Slovu, ožujak '96Hrvati su stari onoliko koliko imamo povijesne dokaze, a to je dvije i pol tisuće godina. A pošto je Hrvate stvorio Bog, oni su oduvijek.

dr. Hrvoje Šošić u interviewu ST-ekskluzivu, svibanj '96Za mene je svaki mrtav Hrvat živ. On nije umro. Tuđman zapravo izmiruje žive jer Hrvat ne umire. Hrvat živi vječno.

dr. Hrvoje Šošic u interviewu Globusu, svibanj '96Mi ne možemo tražiti da poglavari Srbije dođu na Haški sud. Ako bismo vodili takvu politiku, mogla bi nam se obiti o glavu.

dr. Franjo Tuđman na sjednici Predsjedničkog vijeća, svibanj '96Kako objasniti i opravdati toliko nonšalancije i ležernosti u igri naših rukometaša, ponajprije hrvatskim braniteljima, onima koji su vlastitim životima jamčili da bi njihovi dojučerašnji idoli uopće mogli igrati na prvenstvu Europe pod hrvatskim stijegom. Da su hrvatski borci tako branili lijepu našu, ona jamačno ne bi danas bila niti lijepa, a niti naša.

Mladen Bariša u izvještaju s rukometne utakmice Hrvatska - SRJ 24:27, u Slobodnoj Dalmaciji, svibanj '96Crnca bih uzeo ako je katoličke vjere. Budući da mi ne smijemo igrati u crnim dresovima, bilo bi dobro kada bismo barem imali crnoga igrača!

Stjepan Spajić, predsjednik NK Hrvatski Dragovoljac, u interviewu Panorami, rujan '96Zapamtite, gdje ja stavim nogu, tu je Hrvatska.

Mate Mišo Kovač u interviewu Studiju, listopad '96Noću sam više puta sam sa sobom govorio čakavski jer sam emotivno vezan za ovaj kraj.

Hrvoje Šarinić u interviewu Novom Listu, lipanj '96Ne kaže se "njen", nego "njezin", jer se ne kaže "njov" nego "njegov".

Maja Freundlich u Hrvatskom Slovu, travanj '96Televizor razbiti i ženu pretući trebalo bi bar jednom na dan. Ali i jedno i drugo bilo bi jako skupo, pa ih je bolje gasiti i izbjegavati.

Milan Ivkošić u Studiju, kolovoz '96A koga si ti ubio Vidoševiću, ako si dragovoljac? Dragovoljci su ubijali i ubijat će, znate, ako bude potrebno, za Hrvatsku.

Stjepan Spajić u interviewu Stilu, ožujak '96Meni je teško prihvatiti činjenicu da bi netko mogao biti proglašen ratnim zločincem čak i ako je počinio zločin u ratu!

Slobodan Praljak u interviewu Nedjeljnoj dalmaciji, travanj '96Nitko ne može biti gluplji od samoga sebe.

Zvonimir Drvar, u rubrici Ekskluzivno za pametne, u Večernjem Listu, svibanj '96


via Lupiga.com