Poštovani dr. Dragane Čoviću, u posljednje vrijeme prozivaju Vas kao da ste osobno odgovorni za propast negdašnjeg tehnološkog giganta, ali neki znaju bolje i slažu se da Vam treba zahvaliti. U nastavku slijedi nekoliko zahvala s različitih strana.

Hvala što ste, prema vlastitom priznanju, godinama na životu držali gubitašku tvrtku kojoj nije bilo spasa ukoliko se ne poduzmu oštre mjere.

Hvala što kao strojarski i marketinški stručnjak niste prepoznali neisplativost proizvodnje i prodaje sirovog aluminija.

Hvala što ste bili čelnik stožerne stranke u Hrvata koja je na odgovorna mjesta postavljala takve stručnjake čiji su nemjerljivi doprinosi modernizaciji i doveli do potpunog gašenja pogona jednoga od najvećih izvoznika iz Bosne i Hercegovine.

Hvala što se sada planirate boriti da se još novca poreznih obveznika baci u rupu na čijem su dnu vjerojatno čučali Vaši prijatelji.

Zahvaljuju se i iz drugih tvrtki koje su nekoć bile snažne ili perspektivne, a propale su u općinama pod vlašću zna se koje stranke.

Hvala što se za njih nitko nije borio.

Najveća Vam hvala što Vi i Vaša stranka sa svojim milim prijateljima radite protiv gotovo svih svojih zemljaka, ne diskriminirajući ih po nacionalnosti, opstruiranjem one iste države na račun koje ste postali jako imućni. Zahvaljuju Vam se odasvud, a pogotovo iz Njemačke.

Hvala što se brinete o našim rijekama.

I za kraj, sasvim iskreno, hvala što nas još uvijek možete nasmijati.

Prometej.ba/L.M.