Također se u toj emisiji blatila tradicija i temelji Bosne Srebrene. Nino Raspudić je u svome izlaganju, na upit voditelja Knezovića oko „slučaja“ fra Drage Bojića, fra Petra Jeleča i drugih, te franjevce nazvao kvislinzima koji rade protiv interesa hrvatskog naroda. Fra Anđela Zvizdovića, najveću i najznačajniju ličnost ne samo u povijesti Bosne Srebrene nego i u cjelokupnoj povijesti hrvatskog katoličkog naroda u Bosni, koji je izvojevanjem Ahdname omogućio opstanak katolika u Bosni, Raspudić je također opisao kao kvislinga (govoreći o „kontinuitetu kvislinške politike od Ahdname“ do danas). Za Raspudića su kvislinzi svi oni franjevci koji su za vrijeme turske vlasti bili „posrednici između naroda i bega“, a kvislinškim je nazvao i Udruženje katoličkih svećenika Dobri Pastir koje je za vrijeme komunističke vlasti sačuvalo katolički element u BiH.


hqdefault

Fra Mario Knezović


Na ove i ovakve nemile objede i laži Nine Raspudića usmjerene protiv tradicije, temelja, duha i pojedinaca Bosne Srebrene, voditelj emisije, hercegovački franjevac fra Mario Knezović, odgovarao je potvrđivanjem tih kleveta.


Od provincijala Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Lovre Gavrana očekuju se da od Uprave hercegovačke franjevačke provincije na čelu s provincijalom fra Miljenkom Štekom, zatraži ispriku za ove javno iznesene klevetničke riječi te da o ovim mučnim i teškim klevetama prema Provinciji Bosni Srebrenoj upozna i Upravu Reda, te provincijala Šteku najusrdnije zamoli da u budućnosti zaštiti bosansku provinciju od ovakvih nemilih objeda koji urušavaju "mukom izgrađene" međusobne odnose.


Prometej.ba | 01.09.2013.