Prvi je u anketi gostovao nekada SAFF-u omraženi ministar vanjskih poslova BiH i predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija kojeg su svrstavali u "glavne izdajnike bošnjačkog naroda", piše Slobodna Bosna. Pogledajte šta je odgovorio.


saffff

Naslovnica SAFF-a

 

 

„Pitanje nacionalnog opredjeljenja je stvar osnovnih ljudskih sloboda u 21. stoljeću i upravo Bošnjaci, zbog svog historijskog iskustva, trebaju imati dodatnu osjetljivost prema toj slobodi. Lično mi smeta i kada se danas upravo od Bošnjaka očekuje da imaju dilemu ko su i šta su i da im zato to treba dodatno objašnjavati i ubjeđivati ih kao da su i kao narod još uvijek maloljetni", kazao je u odgovoru "Saffu" Lagumdžija.


"Prirodno, ovo se odnosi i na svakog drugog čiju ću slobodu, da bude drugačiji, uvijek braniti. Ne moram valjda biti doktor nauka ili profesor univerziteta da bih znao da sam Bošnjak i da mi je jezik bosanski. Zato, svakome, pa i dobronamjernom, ko želi da mi dodatno 'objašnjava' slijedi jasna poruka: Hvala. Znam ko sam", zaključio je lider SDP BiH koji se odazvao pozivu za učešće u anketi SAFF-a, neslužbenog glasnika vehabija u BiH.


Lagumdžija je poznat kao političar koji češće odbija nego što prihvata razgovor sa medijima, i oglašava se uglavnom u medijima koji mu u određenom momentu odgovaraju, tako da se pozivu nezvaničnom glasilu vehabija zasigurno nije slučajno ili na prevaru odazvao, osim ako nije neka 'halal šala' koju ne shvatamo. Ostaje mogućnost i da je neko hakirao stranicu SAFF-a,  ili su oni anketu izmislili, što ne vjerujemo da bi se usudili.

 

Sve je očitije da Lagumdžija i zvanično postavlja SDP kao najjaču bošnjačku stranku na predstojećim izborima 2014.

 

| Slobodna Bosna |