Antisemitizam je poput virusa sposoban preživljavati i u najtežim uvjetima. Specifičnost antisemitizma je da on jako dobro preživljava i u krajevima u kojima gotovo da i nema Židova.

Poput Bosne i Hercegovine, recimo.

Zapravo, antisemitizam možda i najbolje cvate u krajevima u kojima nema Židova jer od neprijatelja kojeg vidiš samo je opasniji neprijatelj kojeg ne vidiš. A ne vidiš ga jer Židov je biće sjene i zakulisnih igara koje u nekakvim mračnim prostorijama, bankama, parlamentima ili možda kakvim masonskim ložama smještenim u podrumima sinagoga smišlja nove gadosti svijetu.

Tako, eto, Židova se može za sve optužiti.

U stara vremena kad se o’ proljeća utopi kršćansko dijete (a utapanja su česta početkom proljeća), to su Židovi učinili jer dobro je poznato da oni za Pesah ukradu hostije iz crkava i u to umaču krv kršćanske djece pa jedu. Tako se vjerovalo u srednjem vijeku i tako bi preko noći izgorila židovska naselja, a s njima i Židovi.

U novije vrijeme, sva zla na političkoj sceni svijeta objašnjavaju se tajnim židovskim djelovanje – Amerika (što će reći: SAD) ima jak židovski lobi. Ako se desi elementarna nepogoda – židovski znanstvenici stoje iza toga, oni upravljaju vremenom. Ako se desi epidemija neke bolesti, rakovi, tumori – ima lijeka, ali ga kriju farmaceutske industrije u vlasništvu najbogatijih ljudi svijeta, a to su Židovi. I taj Holokaust, i to su Židovi sami smislili samo da dobiju svoju državu. Uostalom, i Hitler je bio Židov, ako niste znali.

Vrhunac antisemitske misli (ako prihvatimo da antisemit ima mozak i time sposobnost mišljenja), leži u najnovijoj teoriji zavjera po kojoj iza ISIL-a stoje – pogađate – Židovi. ISIL je čedo Izraela, Mossada, židovskog lobija u SAD-u i, vjerojatno, masona. Cilj je, a što drugo, proizvesti nerede u islamskom svijetu. Jerbo je taj islamski svijet tako čvrst, stabilan, jedinstven i u njemu vladaju odlični odnosi, da mudri i pakosni Židovi nisu imali drugog izbora nego uraditi ono što oni najbolje znaju, spletkariti i međusobno zavaditi nevine arapske i iranske diktatore i korumpirane lidere.

A da je tome tako, potvrdit će vam najbolje prosječni Bosanac i Hercegovac jer prosječni Bosanac i Hercegovac je vrhunski poznavatelj geopolitike, a ima i nos da namiriše najnovije židovske spletke. On, također, zna i što se sad priča u Bijeloj kući i Kremlju.

To što on ne zna, primjerice, koje su susjedne zemlje Iraka ili Sirije ili Jordana su manje bitne stvari za njegove umne geopolitičke analize. Nije važno što on sve ne zna, on zna najbitnije – kriv je Židov!

Ako se trenutno nešto dešava u svijetu, a vi za to ne možete pronaći logično objašnjenje, nemojte upasti u zamku i pomisliti da možda ne možete pronaći objašnjenje jer nemate dovoljno znanja. Zašto se podcjenjivati? Postoji objašnjenje, ali ono nije tako očito jer je to neka veća igra.

A znamo tko stoji iza tih igara, jelde?

Autor: Nino Zelenika

Uz njegovu suglasnost, tekst prenosimo s bloga ninozelenika.wordpress.com